Jeg synes i og for seg at et helt enkelt kirsebærsyltetøy bestående av kun kirsebær og sukker kan smake veldig godt. Men fra tid til annen ønsker jeg å lage hakket mer spenstige og smakfulle syltetøy. For å få til dette tilsetter jeg gjerne litt krydder. Denne gangen ble det også en aldri så liten tur innom barskapet før jeg var helt fornøyd med smaken.
Skulle du heller ønske å lage et helt enkelt kirsebærsyltetøy uten noen form for fiksfakseri, da kan du ta en titt på oppskrifta i dette innlegget.
Oppskrift på smakfullt kirsebærsyltetøy med et hint av vanilje og cognac
Ved å tilsette vanilje og congnac får man et ekstra spennende og smakfullt kirsebærsyltetøy. Syltetøyet får riktignok ikke mer særpreg enn at det passer inn der hvor du ellers ville brukt et helt vanlig kirsebærsyltetøy.
Antall: gir ca. 1,4 kg syltetøy
Tilberedelsestid: 30 minutter
Koketid: 15 minutter
Ingredienser
1 kg kirsebær
500 g syltesukker
1 ss sitronsaft
2 ss konjakk
1 vaniljestang
1 knust kjerne i tepose/klype/kaffefilter
Tips! Dersom du ønsker å oppbevare syltetøyet lenge bør du være nøye med rengjøring av beholder. Hvordan du kan gjøre dette er beskrevet helt nederst i dette innlegget.
Fremgangsmåte
- Skyll kirsebær godt og fjern kjernene. Ta vare på én kjerne, knus den og ha den deretter i en teklype eller lignende.
- Del opp kirsebærene i mindre biter dersom du ikke ønsker store klumper i syltetøyet.
- Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene (uten å kaste noen av delene).
- Ha kirsebær, sukker, sitronsaft, cognac, vaniljestang med frø og den innpakkede kirsebærkjernen i ei gryte. Varm så opp til syltetøyet koker.
- La syltetøyet koke i om lag 15 minutter. Rør om jevnlig. Dersom du ønsker et veldig søtt syltetøy kan du smake til med litt ekstra sukker.
Legg igjen en kommentar