• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Helt enkelt kirsebærsyltetøy

6. august 2018 By Mia 6 kommentarer

Helt enkelt kirsebærsyltetøy

Starten på et helt enkelt kirsebærsyltetøy!

Vi flytta inn i hus med hage i fjor sommer. Og utrolig nok skulle det gå nesten et helt år før jeg skjønte at vi faktisk hadde et kirsebærtre på tomta vår. Det står riktignok litt bortgjemt utenfor hekken vår, er ganske så lite og ser litt småpjuskete ut. Men i år kom det allikevel ganske mye kirsebær på det. Når jeg sier ganske så mye mener jeg tilstrekkelig til noen glass med kirsebærsyltetøy. Men for en som ikke hadde fått med seg at treet eksisterte er jo ikke den fangsten så verst!

Helt enkelt kirsebærsyltetøy

Oppskrift på et helt enkelt kirsebærsyltetøy

Dette syltetøyet består kun av kirsebær og sukker. Syltetøyet er derfor veldig enkelt å lage, men allikevel skikkelig godt. Dersom du ønsker å oppbevare syltetøyet lenge bør du være nøye med rengjøring av beholder. du kan lese mer om rengjøring og sterilisering av beholdere i dette innlegget.

Antall: gir ca. 1,3 kg syltetøy
Tilberedelsestid: 30 minutter
Koketid: 15 minutter

Ingredienser

1 kg kirsebær
400 g sukker

Tips! Dette syltetøyet blir relativt tyntflytende. Dersom du ønsker et mer fast syltetøy kan du benytte syltesukker.

Fremgangsmåte

  1. Skyll kirsebær godt og fjern kjernen.
  2. Del opp kirsebærene dersom du ikke ønsker store klumper i syltetøyet.
  3. Ha kirsebær og sukker i ei gryte og varm opp til syltetøyet koker.
  4. La syltetøyet koke i om lag 15 minutter. Rør om jevnlig. Dersom du ønsker et veldig søtt syltetøy kan du smake til med litt ekstra sukker.

Helt enkelt kirsebærsyltetøy

Filed Under: Frokost, Oppskrifter, Pålegg Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « Farmors nøttekake med sjokoladetrekk
Neste post: Hvitløksbakte asparges med parmesan »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Steinar øen

    14. april 2020 ved 12:54

    Hei.
    Hvordan fjerner man stenene enklest.

    Svar
    • Mia

      14. april 2020 ved 21:32

      Hei! Det enkleste er å bruke en kjerneutstikker. Har du ikke det kan du sette bæret med stilken pekende opp i toppen av ei flaske. Stikk så en spisepinne eller lignende ned i bæret slik at steinen dyttes ned i flaska.

      Svar
      • Bjørg Hjort

        30. juli 2022 ved 21:42

        Jeg bruker tuppen på potetskrelleren. Det fungerer veldig bra.

        Svar
    • Britt

      24. august 2021 ved 13:56

      Ta kirsebær mellom pekefinger og langfinger og dytt steinen ut med et sugerør eller lignende.

      Svar
  2. Kathrine

    16. juli 2020 ved 16:55

    Fulgte oppskriften men ble altfor mye væske. Måtte skille bær og bruke væske til kirsebærsaft

    Svar
    • Mia

      22. juli 2020 ved 12:37

      Hei! Det stemmer at dette syltetøyet er ganske tyntflytende. Ønsker du et mer tyktflytende syltetøy kan du bruke syltesukker. Jeg oppdaterer oppskriften med tips om dette! Mia

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat