
Starten på et helt enkelt kirsebærsyltetøy!
Vi flytta inn i hus med hage i fjor sommer. Og utrolig nok skulle det gå nesten et helt år før jeg skjønte at vi faktisk hadde et kirsebærtre på tomta vår. Det står riktignok litt bortgjemt utenfor hekken vår, er ganske så lite og ser litt småpjuskete ut. Men i år kom det allikevel ganske mye kirsebær på det. Når jeg sier ganske så mye mener jeg tilstrekkelig til noen glass med kirsebærsyltetøy. Men for en som ikke hadde fått med seg at treet eksisterte er jo ikke den fangsten så verst!
Oppskrift på et helt enkelt kirsebærsyltetøy
Dette syltetøyet består kun av kirsebær og sukker. Syltetøyet er derfor veldig enkelt å lage, men allikevel skikkelig godt. Dersom du ønsker å oppbevare syltetøyet lenge bør du være nøye med rengjøring av beholder. du kan lese mer om rengjøring og sterilisering av beholdere i dette innlegget.
Antall: gir ca. 1,3 kg syltetøy
Tilberedelsestid: 30 minutter
Koketid: 15 minutter
Ingredienser
1 kg kirsebær
400 g sukker
Tips! Dette syltetøyet blir relativt tyntflytende. Dersom du ønsker et mer fast syltetøy kan du benytte syltesukker.
Fremgangsmåte
- Skyll kirsebær godt og fjern kjernen.
- Del opp kirsebærene dersom du ikke ønsker store klumper i syltetøyet.
- Ha kirsebær og sukker i ei gryte og varm opp til syltetøyet koker.
- La syltetøyet koke i om lag 15 minutter. Rør om jevnlig. Dersom du ønsker et veldig søtt syltetøy kan du smake til med litt ekstra sukker.
Hei.
Hvordan fjerner man stenene enklest.
Hei! Det enkleste er å bruke en kjerneutstikker. Har du ikke det kan du sette bæret med stilken pekende opp i toppen av ei flaske. Stikk så en spisepinne eller lignende ned i bæret slik at steinen dyttes ned i flaska.
Jeg bruker tuppen på potetskrelleren. Det fungerer veldig bra.
Ta kirsebær mellom pekefinger og langfinger og dytt steinen ut med et sugerør eller lignende.
Fulgte oppskriften men ble altfor mye væske. Måtte skille bær og bruke væske til kirsebærsaft
Hei! Det stemmer at dette syltetøyet er ganske tyntflytende. Ønsker du et mer tyktflytende syltetøy kan du bruke syltesukker. Jeg oppdaterer oppskriften med tips om dette! Mia