
Hjemmelaget plommechutney
Da svigers kom innom med ei hel bøtte med plommer var plommechutney det første jeg kom til å tenke på. Men ettersom jeg kun kom meg halvveis ned i plommebøtta med chutneyen prøvde meg også på en temmelig improvisert plommeutgave av «godteribeltene» jeg spiste med liv og lyst da jeg var yngre. Beltene ble supre på smak, men måtte spises med skje – ikke helt praktisk som smågodt med andre ord. Heldigvis ble plommechutneyen bra både når det kommer til smak og konsistens. Og hvem kan vel klage over å spise mislykka «plommebelter» med skje mens man tar bilde av en vellykka plommechutney?
Oppskrift på hjemmelaget plommechutney
Hjemmelaget plommechutney passer til det meste der du ville servert gelé, for eksempel som tilbehør til mange slags middagsretter, tapas, til grillmat og til ost og kjeks.
Ingredienser:
1 kg plommer
400 g sukker
1 dl eplecidereddik
1 løk
3 laurbærblader
1 kanelstang
4 nellik
0,5 ts allehånde
0,5 ts ingefær
Fremgangsmåte:
- Skyll plommene, fjern steinene og finhakk løk.
- Ha alle ingrediensene i ei gryte og kok opp. La det hele småkoke til det tykner.
- Fjern laurbærblader og kanelstang.
- Ønsker du å oppbevare chutneyen lenge kan du koke et glass, fylle det opp mens chutneyen ennå er varm og sette på et helt tett lokk.
Legg igjen en kommentar