
Tex Mex burger med tomatsalsa og guacamole pynta med noen avokadobiter
Fra tid til annen har jeg litt problemer med å bestemme meg for hvilken kosemiddag som skal serveres på fredagskvelden. Det finnes jo så mye forskjellig godt og enkelt man kan lage! Og hva gjør man så når har lyst på flere fredagsmiddager på én og samme gang? Jo, da er det vel bare én logisk ting å gjøre – slå dem sammen! Mang en gang har jeg lagd meg tacopizza, men nå har jeg altså prøvd meg på en saftig og smakfull Tex Mex burger. Burger, nachochips, guacamole og tomatsalsa. Hva mer kan man vel egentlig be om på en fredagskveld?
Oppskrift på Tex Mex burger med tomatsalsa og guacamole
Tex Mex burger med tomatsalsa og guacamole er god, saftig og smakfull – en perfekt middag for en fredagskveld rett og slett.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
Tex Mex burger:
400 g karbonadedeig
1 ts paprika
1 ts spisskummen
1 ts rød tabasco
0,5 dl vann
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
15 g smør
Tomatsalsa:
3 store tomater
0,25 rødløk
0,25 rød chili
1 fedd hvitløk
0,25 lime
0,5 ts spisskummen
0,5 ts paprika
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
1 ts sukker
Guacamole:
1 stor og moden avokado
1 hvitløksfedd
3 ss rømme
2 ss saft av sitron
0,5 salt
0,25 pepper
Annet tilbehør:
3 blader hjertesalat
100 g nachochips
0,25 rødløk
3 hamburgerbrød
Tips! Ønsker du middagen ferdig fortene enn i en fei kan du kjøpe ferdig tomatsalsa og krydre ferdigburgere.
Fremgangsmåte:
- Hakk tomatene til tomatsalsaen relativt fint, og klem lett på dem for å få ut en del av vannet.
- Finhakk rødløk, chili og hvitløk og bland dette sammen med tomater, limesaft, krydder og sukker.
- Finhakk hvitløk til guacamolen og bland den sammen med most avokado. Bland inn resten av ingrediensene til guacamolen.
- Bland sammen karbonadedeig, vann tabasco og krydder og form 3 runde og flate hamburgere. La gjerne burgerne ha litt høyde – da holder de seg saftigere under steking.
- Stek bugerne i litt smør på sterk varme. Når det begynner å piple ut saft fra oversiden av burgeren snur du den, og steker til det igjen begynner å komme saft ut. Ønsker du burgeren godt stekt bør du steke den litt ekstra.
- Rens hjertesalat og skjær rødløk i tynne skiver.
- Server burgeren med hjertesalat, tomatsalsa, guacamole, nacochips og rødløk.
Legg igjen en kommentar