Oppskrift på enkel tacopizza med kjøttdeig og nachochips
Enkel tacopizza kan lages i en fei med ferdigprodukter du kjøper i butikken, men den blir hakket bedre om du lager noen av ingrediensene selv. Her har du linker til hjemmelaget tacokrydder og guacamole.
Ingredienser:
-gir 1 langpanne eller 3 runde
Pizzabunn:
6-7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje
Topping:
400 g kjøttdeig
1 glass tacosalsa
1 pk tacokrydder
75 g maiskorn
1/2 løk
1 paprika
100 g nachochips
250 g revet ost
2 dl guacamole eller rømme til servering
TIPS! Topp gjerne med noen ringer jalapeños om du ønsker en litt sterkere utgave.
Fremgangsmåte:
- Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse.
- Elt deigen lett og kjevle den ut over ei langpanne. La deigen etterheve i omtrent 15 minutter.
- Hakk løk og paprika, og stek det raskt i panna. Stek så kjøttdeig og tilsett tacokrydder. Dekk deigen med et lag tacosalsa og legg kjøttdeig, løk, paprika, mais og jalapenos (om ønskelig) over. Legg nachochips på toppen og strø revet ost over. Stek pizzaen på over- og undervarmen i forvarmet ovn, 225 °C, Server pizzaen med rømme eller guacamole og resten av salsaen.
Endelig kommer min oppskrift på tacopizza! Jeg vet ikke om noen har lagt merke til det, men i mitt innlegg om nachos i form skrøt jeg av at jeg har noen gode tacolignende retter på lager. Noe som kommer godt med om man bor i hus med noen som har kapasitet til å spise den «typisk norske» tacoen med stor iver hakket oftere enn deg selv. Men jeg har (til nå) ikke posta noen flere av dem. Grunnen til dette er rett og slett mine manglende egenskaper som fotograf.
I min korte karriere som «matfotograf» har jeg oppdaga at ikke all mat er like fotogen. Tacopizza heller definitivt mot å være lite fotogen. Jeg kunne jo selvfølgelig å posta retten selv om jeg ikke var fornøyd med bildene, men jeg føler ikke at det ville vært helt retferdig mot tacopizzaen. Når den ligger klar på fatet både lukter og ser den fristende ut. Jeg var dermed redd for at mitt halvdårlige (ikke så langt unna heldårlige) bilde skulle gjøre at retten ikke engang fikk en sjanse hjemme hos dere. Men nå er den her, og jeg håper den faller i smak!
Legg igjen en kommentar