• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

HOT tacokrydder

17. juni 2014 By Mia 4 Comments

HOT tacokrydder

Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder

Dette hjemmelagde tacokrydderet er i utgangspunktet ganske sterkt, men det fine med å lage krydderet selv er at man fritt kan justere styrken etter smak og behag. Og oppbevares tacokrydderet tørt, holder det lenge.  Dermed kan man lage opp en god del for senere bruk.

Ingredienser

1 del spisskummen
2 del paprikapulver
1/2 del salt
1/2 del hvitløkspulver
1/2 del tørka koriander
1/2 del chilipulver
1 del cayennepepper
1/2 del tørka oregano

TIPS! Lag gjerne opp en god del tacokrydder. Oppbevares det bare oppbevares tørt, holder det lenge!

  1. Bland alle ingrediensene godt sammen. Ønsker du en litt mildere variant av dette tacokrydderet, vil jeg anbefale å redusere mengden chilipulver og cayennepepper noe.
  2. Smak til rettene du lager med dette krydderet – man trenger kanskje ikke like mye som butikkjøpt tacokrydder.

 

Jeg må medgi at min mentale alder har overgått den fysiske en god stund (min fysiske alder har vel også  økt noe, til tross for at jeg ikke helt skjønner hvor den tida har blitt av). Jeg liker håndarbeid og matlaging og skremmes raskt ut av klesbutikker på grunn av høyt støynivå. Men nå i det siste har jeg tillagt enda en «hobby» i denne rekka. Jeg har begynt å høre på P2 mens jeg jobber. De har utrolig mange spennende programmer om fysikk, helse og historie. Her forleden hørte jeg på et program om saltinnholdet i mat og hvordan dette påvirker kroppen vår.

Salt er riktignok livsviktig for kroppen vår, men det er heller ikke bra å få i seg for mye. Og i dagens samfunn er det lett å få i seg for mye. Så vidt jeg forstod var det spesielt viktig at barn ikke får i seg for mye salt. Sammenligna med en vilkårlig pakke tacokrydder som fåes kjøpt i butikken, inneholder dette tacokrydderet omlag halvparten av saltmengden. Bruker man i tillegg litt mindre krydder enn man gjør av «bortelagd» tacokrydder, da ligger man etterhvert ganske bra an! Men husk at mengden chili og cayennepepper kanskje må reduseres noe om dette krydderet skal falle i smak hos barn og unge.

 

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør Tagged With: Smått og tilbehør, Taco

Previous Post: « Fiskegrateng
Next Post: Bounty med kun 3 eller 4 ingredienser »

Reader Interactions

Comments

  1. Eirik

    17. juni 2014 at 22:39

    Hei, bare en kommentar til informasjonen om salt.

    Det finnes ingen vitenskaplige holdepunkter for å hevde at salt er skadelig for en frisk person. Det finnes ingen som helst vitenskaplige holdepunkter for maks anbefalt mengde salt om dagen. Det ser faktisk ut til at det kan være skadelig å spise for lite salt, og selv om reduksjon av salt inntaket fører til lavere blodtrykk, så ser det ikke ut til å redusere risko for hjerteattakk eller død.

    Svar
    • Mia

      18. juni 2014 at 22:54

      Hei, hei!

      For all del, salt har mange viktige funksjoner i kroppen vår (ref. https://sml.snl.no/natrium). Det denne professoren jeg hørte intervju av på P2 beskrev var helseeffekter ved for høyt inntak av salt. Og det finnes selvfølgelig grader av «for høyt inntak» også.

      Her har du en artikkel fra helsedirektoratet. Her er det beskrevet og referert til vitenskapelige studier om påvirkning av salt. Dette er mer eller mindre det samme som ble beskrevet i P2.
      https://www.helsedirektoratet.no/publikasjoner/kostrad-for-a-fremme-folkehelsen-og-forebygge-kroniske-sykdommer/Sider/default.aspx
      WHO-rapporten denne rapporten refererer til kan også være verdt å ta en titt på.

      Dette er ikke mitt fagfelt, så jeg ønsker ikke å skape noe hysteri rundt dette, og det er fullt mulig at en frisk person med et gjennomsnittelig saltinntak ikke har store sannsynligheter for å få noen skader. Her er det snakk om en økning av en liten sannsynlighet. Jeg holder meg i alle fall godt over minimumsnivået av saltinntak som disse to rapportene anbefaler.

      Mia 🙂

      Svar
  2. Elisabeth

    28. februar 2015 at 10:54

    Hei, jeg lager eget tacokrydder og bruker ikke salt i det hele tatt – det smaker allikevel veldig godt.

    Svar
    • Mia

      28. februar 2015 at 20:41

      Så bra å høre, Elisabeth. Jeg er nok av den typen som synes det er godt med en moderat mengde salt i, men det fine med å lage det hele selv er jo at man kan justere mengden etter smak og behag! 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme