Oppskrift på bounty med kun 3 eller 4 ingredienser
En god og saftig variant av sjokoladen Bounty kan lages med ytterst få ingredienser.
Ingredienser:
-gir 15-20 biter
2 dl kokosmelk
200 g tørka kokosmasse
5 ss melis (kan sløyfes for de hardføre, økes for sukkerelskere)
150 g sjokolade, gjerne mørk
Fremgangsmåte:
Bland kokosmelk, kokosmasse og melis. Smak gjerne til melismengden eller eventuell annen ønsket form for søtning under veis, ettersom ønsket mengde gjerne varierer mye fra person til person. Form avlange stykker eller eventuelt annen ønsket form, og legg bitene i fryseren i en time eller to. Smelt deretter sjokoladen i vannbad, ta bitene ut av fryseren og dypp en og en i den flytende sjokoladen. Oppbevar sjokoladebitene i kjøleskap. Sjokoladebitene kan serveres for seg selv, men passer også godt til is.
Jeg har forsøkt å lage disse sjokoladebitene uten annet sukker enn det som befinner seg i en sjokolade med 70% kakao. Jeg har prøvd flere varianter av tilnærma sukkerfritt godteri, men jeg vil ikke påstå at alle har vært helt suksessfulle. Sukker og søtning er selvfølgelig en vanesak, men for min del kommer det til et punkt hvor jeg like gjerne kan la være å spise godteriet. Allikevel synes at dette prosjektet ble ganske vellykka, og det kan absolutt anbefales dersom man fører en diett med minimalt sukker. Jeg vil allikevel påstå at «Bounty»-bitene ble hakket mer «Bounty»-aktig om de er litt søte. Så det hele koker vel egentlig ned til at melismengden bør justeres etter smak og behag!
Bounty er for min del et aldri så lite barndomsminne. Jeg kan faktisk ikke huske at jeg spiste så veldig mye annet enn kinderegg, men Bounty må allikevel ha sneket seg inn fra sidelinja. Det er sjelden jeg kjøper denne godbiten, men jeg finner det så absolutt fasinerende at man kan lage en liten vri med så få ingredienser. Med eller uten sukker – jeg håper sjokoladebitene faller i smak!
Cecilia
Vad är kokosmassa? Är det samma sak som torkad kokos, kokosflingor?
Mia
Hei!
Ja, det er nok det samme! 🙂