-gir ca. 4 dl is
3 dl vaniljekesam
150 g skogsbær (gjerne frosne)
Melis
Bland vaniljekesam og skogsbær godt i en blender. Syns du blandinga av vaniljekesam og skogsbær blir sur, kan du smake til med melis. Frys det hele ned.
TIPS! Isen kan bli veldig hard, så ta den gjerne ut av fryseren litt før den skal serveres. Et annet alternativ er å ta isen ut i det den begynner å bli ganske stiv (under innfrysning), form iskuler og sett den tilbake i fryseren.
Dere som har lest en del av innleggene mine, har kanskje fått med dere at is og smoothies er noe jeg eksprimenterer med ganske så ofte. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på blåbæris med yoghurt (oppskrifta finner du her). Vaniljekesam kan også brukes til is av diverse slag. I likhet med blåbærisen, er denne oppskrifta veldig enkel og grei. Jeg er veldig glad i syrlige smaker, og tilsetter derfor lite eller ingen melis. Dette resulterer i en forholdsvis sunn is som jeg spiser både til dessert i helgene og når jeg har lyst på noe godt til hverdags. Skal isen serveres til gjester pynter jeg gjerne fatet med litt mørk sjokolade, melis og kanskje et lite blad sitronmelisse.
Is med vaniljekesam kan som nevnt over lages av forskjellige slags frukt og bær. Sitrusfrukter og enkelte slag krydder, som for ekslempel vanilje eller kanel, i kombinasjon med anndre bær og frukter, gir gjerne meget gode resultater. Her er det bare fantasien som setter en stoppper. Lykke til!
Legg igjen en kommentar