• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Pasta carbonara i form

26. juni 2014 By Mia 3 Comments

Pasta carbonara i form

Oppskrift på pasta carbonara i form

Pasta carbonara er en av mine italienske favoritter. Skal jeg lage retten som hverdagsmat ønsker jeg hakket mer grønnsaker enn i en standard carbonara. Derfor har jeg lagd en ovnsbakt variant  med hakket mer grønnsaker enn originalen.

Ingredienser:

-gir 3 porsjoner
250 g bacon
1 løk
2 fedd hvitløk
200 spinat
1 liten broccoli
100 g revet gulost
60 g revet parmesan
150 g pasta
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 eggplommer
1 ts salt
0,5 ts pepper

Server gjerne med hvitløksbrød, revet parmesan og frisk persille

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk og hvitløk, skjær bacon i mindre biter og rens brokkoli og spinat. Del brokkoli i mindre bunter og skjær brokkolistilken i middels tykke skiver.
  2. Stek løk, hvitløk og bacon raskt i panna og legg det hele til side. Stek så spinaten og tilsett brokkolibuntene og la det steke i noen minutter.
  3. Riv parmesan og gulost.
  4. Smelt smør og rør ut hvetemel. Ha i melk og varm melk til kokepunktet. Ta gryta av varmen og rør først inn litt over halvparten av osten og deretter vispede eggeplommer.
  5. Varm opp (men ikke kok opp) under omrøring til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper.
  6. Kok pastaen «al dente» (litt kortere enn anvist på pakningen) og tøm av vannet. Bland sammen bacon, grønt og pasta i ei ildfast form og hell sausen over. Strø revet gulost og parmesan over.
  7. Stek i forvarmet ovn på 225 °C i omtrent 20 minutter.  Server gjerne med hvitløksbrød og litt frisk kruspersille.

Pasta carbonara i form

I det siste har det blitt litt lite tid til å teste ut nye middager. I tillegg har de fleste av mine forsøk vært mindre heldige. En middag jeg derimot synes ble ganske bra er denne «fort-og-gæli» varianten av pasta carbonara i form. Jeg er ganske så svak for pasta carbonara, men ettersom det allerede finnes så mange oppskrifter på carbonara har jeg prøvd å lage min egen vri. En ting jeg har savna med pasta carbonara er grønnsaker. Noen serverer retten med erter, men ellers har jeg ikke møtt på så mange varianter som inneholder annet enn løk og hvitløk. Derfor har jeg tilsatt noen grønnsaker jeg mener kan passe i en carbonara-aktig form. Og her anbefaler jeg deg å være kreativ – inneholder kjøleskapet andre grønnsaker du tror passer i, da er det bare å teste ut disse i stedet!

 

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Svinekjøtt Tagged With: Barnevennlig

Previous Post: « Skogsbæris med vaniljekesam
Next Post: Hjemmelaget risifrutti av bulgur »

Reader Interactions

Comments

  1. Anita

    26. juni 2014 at 20:28

    Hei
    Det ser godt ut, men det er ikke lenger carbonara 🙂

    Svar
    • Mia

      27. juni 2014 at 16:54

      Hei!
      Det er kanskje litt på kanten å kalle denne retten for carbonara, men det var en kunstnerisk frihet jeg tok meg. Og jeg ble fornøyd med resultatet, det er tross alt det viktigste for meg 😀

      Svar
  2. Merethe Susanne

    5. august 2014 at 19:50

    Synes d ser kjæmpegodt ut!! Dettan må æ prøv 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme