Oppskrift på pasta carbonara i form
Pasta carbonara er en av mine italienske favoritter. Skal jeg lage retten som hverdagsmat ønsker jeg hakket mer grønnsaker enn i en standard carbonara. Derfor har jeg lagd en ovnsbakt variant med hakket mer grønnsaker enn originalen.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
250 g bacon
1 løk
2 fedd hvitløk
200 spinat
1 liten broccoli
100 g revet gulost
60 g revet parmesan
150 g pasta
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 eggplommer
1 ts salt
0,5 ts pepper
Server gjerne med hvitløksbrød, revet parmesan og frisk persille
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk og hvitløk, skjær bacon i mindre biter og rens brokkoli og spinat. Del brokkoli i mindre bunter og skjær brokkolistilken i middels tykke skiver.
- Stek løk, hvitløk og bacon raskt i panna og legg det hele til side. Stek så spinaten og tilsett brokkolibuntene og la det steke i noen minutter.
- Riv parmesan og gulost.
- Smelt smør og rør ut hvetemel. Ha i melk og varm melk til kokepunktet. Ta gryta av varmen og rør først inn litt over halvparten av osten og deretter vispede eggeplommer.
- Varm opp (men ikke kok opp) under omrøring til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper.
- Kok pastaen «al dente» (litt kortere enn anvist på pakningen) og tøm av vannet. Bland sammen bacon, grønt og pasta i ei ildfast form og hell sausen over. Strø revet gulost og parmesan over.
- Stek i forvarmet ovn på 225 °C i omtrent 20 minutter. Server gjerne med hvitløksbrød og litt frisk kruspersille.
I det siste har det blitt litt lite tid til å teste ut nye middager. I tillegg har de fleste av mine forsøk vært mindre heldige. En middag jeg derimot synes ble ganske bra er denne «fort-og-gæli» varianten av pasta carbonara i form. Jeg er ganske så svak for pasta carbonara, men ettersom det allerede finnes så mange oppskrifter på carbonara har jeg prøvd å lage min egen vri. En ting jeg har savna med pasta carbonara er grønnsaker. Noen serverer retten med erter, men ellers har jeg ikke møtt på så mange varianter som inneholder annet enn løk og hvitløk. Derfor har jeg tilsatt noen grønnsaker jeg mener kan passe i en carbonara-aktig form. Og her anbefaler jeg deg å være kreativ – inneholder kjøleskapet andre grønnsaker du tror passer i, da er det bare å teste ut disse i stedet!
Anita
Hei
Det ser godt ut, men det er ikke lenger carbonara 🙂
Mia
Hei!
Det er kanskje litt på kanten å kalle denne retten for carbonara, men det var en kunstnerisk frihet jeg tok meg. Og jeg ble fornøyd med resultatet, det er tross alt det viktigste for meg 😀
Merethe Susanne
Synes d ser kjæmpegodt ut!! Dettan må æ prøv 🙂