Hjemmelaget risifrutti av bulgur
Hjemmelaget risifrutti av bulgur passer godt både som dessert og som et lett mellommåltid.
Ingredienser:
-gir omtrent 1,5 L risifrutti
Ca. 2,25 dl ukokt bulgur
3 dl fast matyoghurt
3 dl vaniljekesam
5 ss melis
Frukt, bær, nøtter, syltetøy eller andre godsaker til servering
TIPS! Lager du for mye kan overskuddet fryses ned, og har du allerede en boks kesam i kjøleskapet kan denne og litt vaniljesukker (helst ekte) benyttes.
Fremgangsmåte:
- Kok bulguren som anvist på pakken og kjøl den ned.
- Rør inn yoghurt og vaniljekesam. Smak til med melis – mengden kan gjerne justeres etter smak, bruksområde og tilbehør.
- Server som dessert eller mellommåltid med frukt, bær, nøtter, syltetøy eller andre av kjøkkenskapets godsaker.
Jeg er, som tidligere nevnt, stadig på søken etter enkle og gode oppskrifter. Og når oppskriftene i tillegg vekker gamle barndomsminner til liv, da blir jeg ekstra fornøyd. På fredag var jeg på besøk hos ei venninne som er full av gode ideer og oppskriftstips, og i tillegg til en veldig hyggelig kveld fikk jeg med meg tipset om å lage hjemmelaget risifrutti. Det er ikke ofte det kun går et par dager mellom idé og fiks ferdig oppskrift med avbildet resultat, men her ble det full klaff!
Til tross for mitt korte bekjentskap med denne oppskrifta, har jeg rukket å eksperimentere litt. Ettersom man kan fryse risengrynsgrøt hadde jeg en aldri så liten teori om at risifrutti også burde kunne fryses. Og, ja, det gikk helt fint! Så lager du for mye eller ønsker å ha alt klart til en gitt anledning, da er det bare å fryse det hele ned. Håper det smaker!
Jag brukar göra «risifrutti» av keso, vispgrädde och vaniljsocker:)