-gir ca. 10 gode striper
3 dl hvetemel
1 dl vann
1 ts gjær
2 ss olje
1 krm salt
2-3 fedd hvitløk
30 g mykt smør
1 dl revet gulost
1 dl revet parmesan
Salt og pepper
Tips! Hvitløksbrødet kan stekes på pizzastein eller plate på grillen.
- Bland sammen mel, salt, gjær, vann og olje og elt godt. La deigen heve til dobbelt størrelse. Kjevle deretter deigen tynt ut på et bakepapir. Dersom deigen er litt klissete kan det hjelpe å smøre inn kjevla med litt olje. La den etterheve i 10-15 minutter.
- Finhakk hvitløk og bland det sammen med smøret. Tilsett ønsket mengde salt og pepper og smør det hele utover deigen. Dekk til med ost. Stekes på pizzastein på grillen eller i forvarmet ovn, over- og undervarme 225 °C i 15 – 20 minutter. Server som tilbehør til for eksempel grillmat og lasagne eller nyt brødet som snacks.
Jeg har fått servert tynt hvitløksbrød av pizzadeig toppet med ost et par ganger på restaurant. Utrolig godt og veldig enkelt – et helt utmerket utgangspunkt for å prøve å lage dette selv.
Når jeg griller synes jeg det er viktig med godt tilbehør. En god salat, smakfullt hvitløksbrød og en spennende dipp eller saus kan virkelig heve måltidet noen hakk. Ekstra artig er det jo selvfølgelig om noe av tilbehøret kan tilberedes på grillen! Har du ikke pizzastein, men en grill med et plata område, da trenger du ikke la deg stoppe. Pass bare på at du ikke ender med svidd hvitløksbrød med parmesan.
Legg igjen en kommentar