• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hvitløksbrød med parmesan

3. juli 2014 By Mia Skriv en kommentar

Hvitløksbrød med parmesan

-gir ca. 10 gode striper
3 dl hvetemel
1 dl vann
1 ts gjær
2 ss olje
1 krm salt
2-3 fedd hvitløk
30 g mykt smør
1 dl revet gulost
1 dl revet parmesan
Salt og pepper

Tips! Hvitløksbrødet kan stekes på pizzastein eller plate på grillen.

  1. Bland sammen mel, salt, gjær, vann og olje og elt godt. La deigen heve til dobbelt størrelse. Kjevle deretter deigen tynt ut på et bakepapir. Dersom deigen er litt klissete kan det hjelpe å smøre inn kjevla med litt olje. La den etterheve i 10-15 minutter.
  2. Finhakk hvitløk og bland det sammen med smøret. Tilsett ønsket mengde salt og pepper og smør det hele utover deigen. Dekk til med ost. Stekes på pizzastein på grillen eller i forvarmet ovn, over- og undervarme 225 °C  i 15 – 20 minutter. Server som tilbehør til for eksempel grillmat og lasagne eller nyt brødet som snacks.

Jeg har fått servert tynt hvitløksbrød av pizzadeig toppet med ost et par ganger på restaurant. Utrolig godt og veldig enkelt – et helt utmerket utgangspunkt for å prøve å lage dette selv.

Når jeg griller synes jeg det er viktig med godt tilbehør. En god salat, smakfullt hvitløksbrød og en spennende dipp eller saus kan virkelig heve måltidet noen hakk. Ekstra artig er det jo selvfølgelig om noe av tilbehøret kan tilberedes på grillen! Har du ikke pizzastein, men en grill med et plata område, da trenger du ikke la deg stoppe. Pass bare på at du ikke ender med svidd hvitløksbrød med parmesan.

Filed Under: Bakst, Brød, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: Brød, Smått og tilbehør

Forrige post: « Hjemmelaget risifrutti av bulgur
Neste post: Jordbærmilkshake »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat