• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Fiskegrateng

15. juni 2014 By Mia 4 Comments

Fiskegrateng

Fiskegrateng er en smakfull og god måte å bli kvitt restene etter gårsdagens torskemiddag.

Ingredienser:

-til 4 personer

Ca. 400 g torsk (rester av kokt torsk kan også benyttes)
2 kokte poteter
2 dl makaroni
Ca. 80 g kremost, gjerne med hvitløk
1 dl strøkavring eller griljermel

Ostesaus:
4 dl lettmelk
1 løk
2 dl ost
3 egg
3 ss smør
2 ss sennep
1 fedd hvitløk
1/2 ts malt muskatt
Salt og pepper

2 store gulrøtter
Sitronsaft

NB! Her kan du gjerne bruke rester etter torskemiddagen. Har du mye kokte poteter, kan makaroni byttes ut med ekstra potet.

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp lettsaltet vann, trekk gryta av varmen og la fisken trekke til den er kokt. Har du rester av kokt eller stekt fisk kan du bruke disse direkte.
  2. Kok poteter og makaroni. Pass på at de ikke overkokes – heller en smule for lite kokt enn for mye.
  3. Finhakk løk og hvitløk og stek det blankt i smøret i ei gryte. Tilsett melk, sennep og kydder og rør godt om. Rør inn ett pisket egg av gangen og tilsett deretter osten. Smak til med salt og pepper.
  4. Rens fisk og poteter, del de begge i mindre biter og legg det i ei ildfast form.
  5. Bland ostesaus og makaroni og hell det hele over fisk og potet. Legg klatter med kremost over. Dryss over støkavring/griljermel. Stekes i forvarmet stekeovnen, 200 °C, i omtrent 30 minutter.
  6. Server fiskegrateng med revet gulrot med noen dråper sitron.

Fiskegrateng

For å være helt ærlig syns jeg restene etter kokt torsk og kokte poteter blir temmelig kjedelige. Ikke det at det egentlig smaker særlig dårlig, men minnet om hvor godt dette kan være i nykokt tilstand overskygger totalt smaken av restemiddagen. Etter min mening er fiskegrateng en meget god løsning på dette problemet. Man trenger ikke veldig mye rester for å mette noen munner, og retten er rask og enkel å lage når man har ferdigkokt torsk og potet. Retten blir absolutt så god at jeg vil anbefale å lage den til tross for at man ikke har rester, men dette tar selvfølgelig noe mer tid. Og ikke minst – det blir ganske stor smaksforskjell fra om man bruker den billigste frossentorsken til at man bruker fersk torsk. Dette avhenger av smak og behag, selvfølgelig. Men er du ingen stor fiskeelsker vil jeg absolutt anbefale å prøve fersk fisk. Håper det smaker!

 

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Barnevennlig, Fisk, Restemat

Previous Post: « Hot grønnsakscurry med kokosmelk
Next Post: HOT tacokrydder »

Reader Interactions

Comments

  1. Tina

    24. september 2014 at 16:51

    Steketid hadde vært kjekt 😉

    Svar
    • Mia

      24. september 2014 at 16:57

      Hei!
      Der var det en liten glipp, ja. Takk for at du sier ifra. Oppskrifta er nå oppdatert!

      Mia 🙂

      Svar
  2. Gunnar Tveiten

    7. januar 2016 at 10:56

    Med 30 minutter i ovenen på 200C blir gratengen gjennomkokt uansett, det går dermed helt greit å lage denne gratengen uten å koke torsken separat først. (men har du kokt fisk kan du selvsagt godt bruke den)

    Svar
    • Mia

      7. januar 2016 at 19:39

      Ja, det har du helt rett i. Det skal jeg teste ut neste gang jeg lager denne retten!

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme