• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Fiskegrateng

15. juni 2014 By Mia 4 kommentarer

Fiskegrateng

Fiskegrateng er en smakfull og god måte å bli kvitt restene etter gårsdagens torskemiddag.

Ingredienser:

-til 4 personer

Ca. 400 g torsk (rester av kokt torsk kan også benyttes)
2 kokte poteter
2 dl makaroni
Ca. 80 g kremost, gjerne med hvitløk
1 dl strøkavring eller griljermel

Ostesaus:
4 dl lettmelk
1 løk
2 dl ost
3 egg
3 ss smør
2 ss sennep
1 fedd hvitløk
1/2 ts malt muskatt
Salt og pepper

2 store gulrøtter
Sitronsaft

NB! Her kan du gjerne bruke rester etter torskemiddagen. Har du mye kokte poteter, kan makaroni byttes ut med ekstra potet.

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp lettsaltet vann, trekk gryta av varmen og la fisken trekke til den er kokt. Har du rester av kokt eller stekt fisk kan du bruke disse direkte.
  2. Kok poteter og makaroni. Pass på at de ikke overkokes – heller en smule for lite kokt enn for mye.
  3. Finhakk løk og hvitløk og stek det blankt i smøret i ei gryte. Tilsett melk, sennep og kydder og rør godt om. Rør inn ett pisket egg av gangen og tilsett deretter osten. Smak til med salt og pepper.
  4. Rens fisk og poteter, del de begge i mindre biter og legg det i ei ildfast form.
  5. Bland ostesaus og makaroni og hell det hele over fisk og potet. Legg klatter med kremost over. Dryss over støkavring/griljermel. Stekes i forvarmet stekeovnen, 200 °C, i omtrent 30 minutter.
  6. Server fiskegrateng med revet gulrot med noen dråper sitron.

Fiskegrateng

For å være helt ærlig syns jeg restene etter kokt torsk og kokte poteter blir temmelig kjedelige. Ikke det at det egentlig smaker særlig dårlig, men minnet om hvor godt dette kan være i nykokt tilstand overskygger totalt smaken av restemiddagen. Etter min mening er fiskegrateng en meget god løsning på dette problemet. Man trenger ikke veldig mye rester for å mette noen munner, og retten er rask og enkel å lage når man har ferdigkokt torsk og potet. Retten blir absolutt så god at jeg vil anbefale å lage den til tross for at man ikke har rester, men dette tar selvfølgelig noe mer tid. Og ikke minst – det blir ganske stor smaksforskjell fra om man bruker den billigste frossentorsken til at man bruker fersk torsk. Dette avhenger av smak og behag, selvfølgelig. Men er du ingen stor fiskeelsker vil jeg absolutt anbefale å prøve fersk fisk. Håper det smaker!

 

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Barnevennlig, Fisk, Restemat

Forrige post: « Hot grønnsakscurry med kokosmelk
Neste post: HOT tacokrydder »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Tina

    24. september 2014 ved 16:51

    Steketid hadde vært kjekt 😉

    Svar
    • Mia

      24. september 2014 ved 16:57

      Hei!
      Der var det en liten glipp, ja. Takk for at du sier ifra. Oppskrifta er nå oppdatert!

      Mia 🙂

      Svar
  2. Gunnar Tveiten

    7. januar 2016 ved 10:56

    Med 30 minutter i ovenen på 200C blir gratengen gjennomkokt uansett, det går dermed helt greit å lage denne gratengen uten å koke torsken separat først. (men har du kokt fisk kan du selvsagt godt bruke den)

    Svar
    • Mia

      7. januar 2016 ved 19:39

      Ja, det har du helt rett i. Det skal jeg teste ut neste gang jeg lager denne retten!

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat