Oppskrift på hot grønnsakscurry med kokosmelk
Hot grønnsakscurry med kokosmelk inneholder riktignok endel ingredienser, men hvis man jukser litt og kjøper ferdig bløtlagte bønner, linser og kikerter, tar det veldig kort tid å lage den.
Ingredienser
-gir omtrent 3 porsjoner
Ca. 250 g (ferdig bløtlagte) kikerter
Ca170 g (ferdig bløtlagte) kidneybønner
Ca. 170 g (ferdig bløtlagte) røde linser
1 boks (400 g) grovhakka tomat
1 boks vanlig kokosmelk
1 chili
1 løk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
2 ss rød currypasta
1/2 lime
2 ss soyasaus
1 ss revet ingefær
Ønsket mengde koriander eller persille
Serveres med naanbrød
NB! Mange varianter av «lett» kokosmelk inneholder mye vann. Ønsker man en mildere variant av denne oppskrifta vil jeg heller anbefale å bruke vanlig kokosmelk og tilsette ekstra vann fra springen.
Fremgangsmåte
- Rens løk, hvitløk og gulrøtter. Finhakk chili, løk og hvitløk og skjær gulrøtter i skiver.
- Stek det hele i litt smør eller olje i panna til løken er blank. Tilsett ingefær, currypasta, grovhakka tomater og kokosmelk.
- Kok opp og tilsett soyasaus, limesaft, bønner, linser og kikerter. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med persille eller koriander.
- Server grønnsaksgryta med naanbrød.
Jeg er veldig glad i enkle gryter. Denne gryta inneholder riktignok endel ingredienser, men hvis man jukser litt og kjøper ferdig bløtlagte bønner, linser og kikerter tar det veldig kort tid å lage den. En annen fordel for min del er at de ferdig bløtlagte varene kun kommer i en størrele. Egentlig ingen fordel i seg selv, men for denne oppskrifta blir det akkurat så mye mat at jeg får med meg en god lunsj på jobben dagen etter. Helt perfekt spør du meg!
Jeg har triksa og miksa litt med forskjellige ingredienser i denne gryta, og så lenge kokosmelka og krydrene er med, synes jeg stort sett det meste av grønnsaker, kjøtt og fisk blir godt i. Innenfor en hvis logikk i kombinasjonene i alle fall. Denne gryta er derfor en fin, og ikke minst god, anledning til å sørge for at ingenting blir dårlig i kjøleskapet. Det eneste man må huske på er at noen ingredienser skal kokes kortere enn andre, og bør derfor ikke tilsettes med en gang.
Pedram
Dette blir dagens middag 🙂
Mia
Håper den falt i smak 😀
Vilde
Hei hei!
Ville bare si at denne oppskriften er super! Laget den mange ganger, og elsker den. Tommel opp for vegetar 😀
BRITT
Kikkerter, bønner og linser på boks er ferdig kokt ikke bløtlagte. Koketid på belgfrukter er fra 20 min opp til flere timer