– gir suppe til 2-3 personer
250 g blomkål
250 g brokkoli
1 løk
2 båter hvitløk
2 dl fløte
10 dl buljongvann
50-100 g blåmuggost (kan sløyfes)
Salt og pepper
Godt brød til servering
TIPS! Ønsker du ikke å ha blåmuggost i suppa kan dette sløyfes. Server da gjerne med revet gulost på toppen.
Finhakk løk og hvitløk og del blomkål og brokkoli i mindre buketter. Rensede stilker av blomkål eller brokkoli kan også hakkes i mindre deler og tilsettes. Fres det hele i litt olje i ei gryte. Tilsett buljongvann og kok til blomkål og brokkoli har blitt mørt. Miks suppa glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og smak til med blåmuggost, salt og pepper. Varm opp suppa og server den med godt brød.
Her i heimen har vi litt forskjellig forhold til blåmuggost. Jeg må vel rett og slett kunne betegnes som blåmuggal og sliter derfor med en manglende forståelse for at ikke alle deler min entusiasme for kjøleskapets «blågrønne gull». Så det hender fra tid til annen at jeg prøver å snike litt blåmuggost i en pastarett, suppe eller på en pizza. Blåmuggost har nok en hakket sterkere smak enn det jeg som blåmuggelsker klarer å innse, for jeg blir avslørt stort sett hver gang.
Men til tross for moderat tilbakemelding her hjemme, blir jeg fra tid til annen så fornøyd at jeg føler oppskrifta fortjener å se dagens lys. Som denne suppa for eksempel, den syns jeg ble så god at jeg håper den finner veien til en annen blåmuggelskers kjøkken. Og min (den eneste med unntak av meg selv) empiriske test tilsier at dersom du ikke er superglad i blåmuggost, kan det nok lønne seg å smake seg fram til riktig megde av denne ingrediensen. Eller rett og slett hoppe over hele blåmuggen og servere suppa med litt god, revet ost!
Grete
Kjempegod! Kan anbefales:) med masse blåmuggost i;)
Mia
Så bra du likte den, Grete! Blåmuggost er utrolig godt! 😀