• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Brokkoli- og blomkålsuppe med blåmuggost

4. mai 2014 By Mia 2 Comments

 

Brokkoli- og blomkålsuppe

– gir suppe til 2-3 personer

250 g blomkål
250 g brokkoli
1 løk
2 båter hvitløk
2 dl fløte
10 dl buljongvann
50-100 g blåmuggost (kan sløyfes)
Salt og pepper

Godt brød til servering

TIPS! Ønsker du ikke å ha blåmuggost i suppa kan dette sløyfes. Server da gjerne med revet gulost på toppen.

Finhakk løk og hvitløk og del blomkål og brokkoli i mindre buketter. Rensede stilker av blomkål eller brokkoli kan også hakkes i mindre deler og tilsettes. Fres det hele i litt olje i ei gryte. Tilsett buljongvann og kok til blomkål og brokkoli har blitt mørt. Miks suppa glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og smak til med blåmuggost, salt og pepper. Varm opp suppa og server den med godt brød.

 

Her i heimen har vi litt forskjellig forhold til blåmuggost. Jeg må vel rett og slett kunne betegnes som blåmuggal og sliter derfor med en manglende forståelse for at ikke alle deler min entusiasme for kjøleskapets «blågrønne gull». Så det hender fra tid til annen at jeg prøver å snike litt blåmuggost i en pastarett, suppe eller på en pizza. Blåmuggost har nok en hakket sterkere smak enn det jeg som blåmuggelsker klarer å innse, for jeg blir avslørt stort sett hver gang.

Men til tross for moderat tilbakemelding her hjemme, blir jeg fra tid til annen så fornøyd at jeg føler oppskrifta fortjener å se dagens lys. Som denne suppa for eksempel, den syns jeg ble så god at jeg håper den finner veien til en annen blåmuggelskers kjøkken. Og min (den eneste med unntak av meg selv) empiriske test tilsier at dersom du ikke er superglad i blåmuggost, kan det nok lønne seg å smake seg fram til riktig megde av denne ingrediensen. Eller rett og slett hoppe over hele blåmuggen og servere suppa med litt god, revet ost!

Filed Under: Lunsj, Middag, Oppskrifter, Suppe, Vegetar Tagged With: Hyttemat, Rask middag, Suppe, Vegetar

Previous Post: « Enkel tacopizza med kjøttdeig og nachochips
Next Post: Halvgrovt grytebrød med hvete »

Reader Interactions

Comments

  1. Grete

    10. mai 2014 at 10:34

    Kjempegod! Kan anbefales:) med masse blåmuggost i;)

    Svar
    • Mia

      10. mai 2014 at 12:31

      Så bra du likte den, Grete! Blåmuggost er utrolig godt! 😀

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme