Oppskrift på lefser med røkelaks, rødløk og kremost
Lefser med røkelaks, rødløk og kremost kan gjøres klar dagen i forveien og er en slager på tapasbordet.
Ingredienser:
10 små lefser
300 g røkelaks
200 g kremost naturell
1 ss dill (tørka)
1/2 rødløk
TIPS! Dersom lefsene skal spises uten fat, kan det være praktisk å sette en tannpirker eller lignende i hver lefsebit. Om tannpirkere benyttes – husk å velge noen uten tilsatt smak!
Fremgangsmåte:
Smør kremost utover ene sida av lefsene. Finhakk rødløk og fordel rødløk og dill over kremosten. Dekk deretter til med skiva røkelaks. Rull lefsene sammen fra langside, mot langside, og skjær opp i passende serveringsbiter.
Disse lefsene med røkelaks er en slager på tapasbordet. Nå er jeg kanskje ikke så veldig objektiv, ettersom jeg er veldig glad i røkelaks. Men er man ikke særlig glad i røkelaks, eller rett og slett ønsker litt variasjon, kan man fint lage lefser med kremost og spekemat. Eller annet godt pålegg for den saks skyld.
Det geniale med tapas er at man kan smake på veldig mange gode retter uten å bli så mett at det gjør vondt. Men det krever litt av den som lager tapasen – man må faktisk produsere alle de gode smårettene. Og selv om mange tapasretter er forholdsvis enkle å lage, tar det samla sett gjerne litt tid å ordne det hele i stand. Kalde tapasretter har den fordelen at de gjerne kan gjøres klar tidligere på dagen eller dagen i forveien. Dekker man disse lefsene godt til med plast, kan de oppbevares en liten stund i kjøleskap uten at de blir tørre. Og det kan være en fordel hvis man skal klare å ha flere retter klare på en gang!
Hva heter lefsene du bruker? 🙂
Hei! Jeg har egentlig ikke noe fast merke jeg bruker, men jeg pleier å kjøpe firkanta lefser. Da er det enklere å få jevne biter 🙂