Jeg fikk meg hus og hage for litt over ett år siden. Det eneste spiselige jeg har funnet i hagen er et pjuskete kirsebærtre, knallgode markjordbær og to stilker rabarbra. Og mer skal det bli når jeg endelig får satt skikkelig i gang med hagearbeidet. Enn så lenge er det hagen til svigers som står for plommene jeg får i hus og mormor og morfar står for eplene. En ordning jeg tror jeg skal si meg ganske så fornøyd med!
Oppskrift på plommesyltetøy
Hjemmelaget plommesyltetøy er mildt og deilig på smak. Dette syltetøyet inneholder også litt eple og vaniljesukker, det synes jeg nemlig gir det lille ekstra!
Forberedelsestid: 10 minutter
Koketid: 20 minutter
Ingredienser:
1 kg plommer
1,5 dl vann
1 eple
500 g syltesukker
1 vaniljestang
Fremgangsmåte:
- Rens plommer for stein og del dem i to og ha plommene i ei gryte.
- Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og vaniljestang i gryta.
- Skrell eplet og hakk det i små båter.
- Ha epler, vann og sukker i gryta og kok opp. La det hele småkoke til eplet er mørt, i ca. 15 minutter.
- Ha syltetøyet rett over på en ren og lufttett beholder.
Legg igjen en kommentar