• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole

12. september 2018 By Mia Skriv en kommentar

Tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole

Tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole

Min bedre halvdel og jeg har et litt forskjellig til taco. I alle fall når det kommer til den «typiske norske fredagstacoen». Jeg synes fredagstacoen er sånn middels.  Men min bedre halvdel kan antagelig spise denne formen for taco annenhver dag uten å gå lei. Minst! Om du mener dette lukter kompromiss lang vei her, så har du selvfølgelig helt rett. Jeg lager mer enn gjerne litt andre typer tacoretter. Som denne tacosalaten, for eksempel. Og dermed er vi begge like fornøyde på fredagskvelden.

Tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole

Oppskrift på tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole

Tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole er en vegetarisk og deilig tacovariant. Ønsker du en skikkelig spicy utgave kan du alltids krydre opp søtpotetene litt!

Antall: 2 porsjoner
Tilberedelsestid: 10 mintutter
Steketid: 30 minutter

 

Ingredienser

Tacosalat:
0,25 rødløk
1 paprika
1 mais
100 g kidneybønner (avrent)
8 cherrytomater
0,5 mango
75 g hjertesalat
60 g nachochips

Krydrede søtpoteter:
1 søtpotet
3 ss rapsolje
2 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
0,5 ts salt
0,25 ts chilipulver

Tilbehør:
2 ss tomatsalsa
4 ss guacamole (oppskrift på hjemmelaget her)
60 g revet ost
1 håndfull koriander

 

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C, over- og undervarme.
  2. Skrell søtpotet, hakk den i terninger og legg terningene utover et bakepapirkledd stekebrett.
  3. Fordel rapsolje og krydder over. Stek potetene til de er møre, i 25-30 minutter.
  4. Skyll hjertesalat, paprika og tomater og skrell mango. Del mangoen i terninger, cherrytomater i to og paprika i strimler.
  5. Skyll kidneybønner og riv ost.
  6. Grill maiskolben eller stek den i panna med litt olje og del den i tykke ringer.
  7. Legg alle ingrediensene til tacosalaten i boller og server tacosalat med krydret søtpotet, tomatsalsa, guacamole, nachochips og ost. Topp med litt koriander.

Tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole

 

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Taco, Vegetar

Forrige post: « Plommesyltetøy
Neste post: Ukemeny med street food »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat