Min bedre halvdel og jeg har et litt forskjellig til taco. I alle fall når det kommer til den «typiske norske fredagstacoen». Jeg synes fredagstacoen er sånn middels. Men min bedre halvdel kan antagelig spise denne formen for taco annenhver dag uten å gå lei. Minst! Om du mener dette lukter kompromiss lang vei her, så har du selvfølgelig helt rett. Jeg lager mer enn gjerne litt andre typer tacoretter. Som denne tacosalaten, for eksempel. Og dermed er vi begge like fornøyde på fredagskvelden.
Oppskrift på tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole
Tacosalat med krydrede søtpoteter og guacamole er en vegetarisk og deilig tacovariant. Ønsker du en skikkelig spicy utgave kan du alltids krydre opp søtpotetene litt!
Antall: 2 porsjoner
Tilberedelsestid: 10 mintutter
Steketid: 30 minutter
Ingredienser
Tacosalat:
0,25 rødløk
1 paprika
1 mais
100 g kidneybønner (avrent)
8 cherrytomater
0,5 mango
75 g hjertesalat
60 g nachochips
Krydrede søtpoteter:
1 søtpotet
3 ss rapsolje
2 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
0,5 ts salt
0,25 ts chilipulver
Tilbehør:
2 ss tomatsalsa
4 ss guacamole (oppskrift på hjemmelaget her)
60 g revet ost
1 håndfull koriander
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 220 °C, over- og undervarme.
- Skrell søtpotet, hakk den i terninger og legg terningene utover et bakepapirkledd stekebrett.
- Fordel rapsolje og krydder over. Stek potetene til de er møre, i 25-30 minutter.
- Skyll hjertesalat, paprika og tomater og skrell mango. Del mangoen i terninger, cherrytomater i to og paprika i strimler.
- Skyll kidneybønner og riv ost.
- Grill maiskolben eller stek den i panna med litt olje og del den i tykke ringer.
- Legg alle ingrediensene til tacosalaten i boller og server tacosalat med krydret søtpotet, tomatsalsa, guacamole, nachochips og ost. Topp med litt koriander.
Legg igjen en kommentar