• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Enkel ostekakebolle med oreokjeks

23. august 2018 By Mia Skriv en kommentar

Enkel ostekakebolle med oreokjeks

Enkel ostekakebolle med oreokjeks

Jeg har en tendens til å være ute i siste liten med så mangt. Det å lage ei kake veldig raskt har i mitt tilfelle hatt flere utfall, og det er vel kun et fåtall av disse utfallene som kan betegnes som veldig positive. Så da jeg møtte noe lignende denne «kaka» hos ei venninne fant jeg ut at dette måtte prøves ut. Det involverer ingen steking, stivning eller venting, så det skal godt gjøres å komme seg raskere unna kakelaginga. Kjeks, kremfløte, kremost, melis og sitron har jeg stort sett alltid liggende i skuffer, skap og kjøleskap, så om noen dukker opp på et uannonsert besøk har jeg planen klar. Og skulle du ikke ha foreslått pynt på lager (jeg skal medgi at jeg ikke sjelden har ferske bær liggende og slenge) blir kaka også super med et dryss grovhakka sjokolade og oreo på toppen.

Enkel ostekakebolle med oreokjeks

Oppskrift på enkel ostekakebolle med oreokjeks

Enkel ostekakebolle med oreokjeks innebærer ingen baking eller stivning, så denne deilige desserten er ferdig på veldig kort tid.

Ingredienser:

-gir ca 1 liter kake

Ostekakebolle:
1 pk oreokjeks
3 dl kremfløte
200 g kremost naturell
100 g melis
0,1 sitron

Forslag til pynt:
100 g blåbær
100 g jordbær
1 liten håndfull sitronmelisse

 

Fremgangsmåte:

  1. Sett kremost og kremfløte til temperering på kjøkkenbenken.
  2. Knus oreokjeks grovt og ha bitene i en bolle eller fordel det i porsjonsglass.
  3. Pisk kremfløte og melis til en lett krem. Pisk inn biter av kremost og smak til med sitronsaft.
  4. Ha ostekremen over oreokjeksene.
  5. Pynt med bær og sitronmelisse eller annen ønsket pynt.

Enkel ostekakebolle med oreokjeks

 

 

Filed Under: Dessert, Krem og mousse, Oppskrifter, Små og store kaker

Forrige post: « Hvitløksbakte asparges med parmesan
Neste post: Butter halloumi »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat