Jeg liker å komme meg raskt ut av døra om morgenen, derfor inntar jeg som regel frokost på jobben. Frokostblanding holder seg godt all den tid den oppbevares tørt, hvilket gjør den til en sikker vinner som jobbfrokost. Jeg må nok medgi at tida ikke strekker til til at jeg alltid har hjemmelaget utgave, men når jeg skal kose meg litt ekstra tar jeg gjerne med meg et glass med hjemmelaget frokostblanding.
Oppskrift på hjemmelaget frokostblanding med aprikos, rosiner og nøtter
Hjemmelaget frokostblanding kan lages med akkurat den kombinasjonen av nøtter og frukt man selv måtte ønske. Server med litt yoghurt eller melk og du har en super frokost.
Ingredienser
500 g 4-korn
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
2 ss kanel
200 g mandler og valnøtter
200 g rosiner og tørka aprikos
2 ss honning
1dl vann
Tips: Server med yoghurt, frukt og sirup/syltetøy av ønsket slag.
Fremgangsmåte
- Bland korn, solsikkefrø, linfrø og kanel sammen.
- Grovhakk nøtter og tørka frukt og bland det sammen med resten.
- Rør ut honning i 1 dl vann og hell det over blandinga. Rør godt om til hele kornblandinga er litt fuktig.
- Hell det hele over i ei langpanne, og stek på 150 °C varmluft. Rør godt om med jevne mellomrom, og stek til blandinga har bitt ganske tørr (omtrent 45 minutter).
Gunn
Denne kan anbefales 😉 Er kjempe god 😉