Oppskrift på kremet byggrynsrisotto med tomat og spinat
Kremet byggrynsrisotto med tomat og spinat blir ikke fullt så grøtete som risotto på ris og retten er både sunn og smakfull. Legger du byggrynene i vann natten før du skal lage risotto kan du få den ferdig i en fei. Flere forslag til risottoretter finner du her.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
1 rød paprika
400 g spinat
1 selleristilk
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3 soltørkede tomater
125 g byggryn
400 g grovhakka tomat, hermetisk
0,5 ts timian
0,5 ts grønnsakssalt
3 ss rapsolje
5 dl vann
2 dl eplejuice
15 g smør
50 g parmesan
TIPS! Server gjerne denne retten som forrett. En porsjon til forrett vil tilsvare omtrent en halv middagsporsjon.
- Legg gjerne byggryn i vann natten før de skal brukes. Har du glemt å legge dem i vann går det helt fint – det vil bare øke koketiden noe. Sjekk konsistensen når vannet er absorbert. Er byggrynene harde kan du tilsette litt ekstra vann og la risottoen koke videre. Husk at byggryn gir noe mer tyggemotstand enn risotto på ris.
- Rens og skyll spinat og grovhakk paprika. Stek spinat og paprika hver for seg i litt olje på middels varme. Legg det hele til side.
- Finhakk selleri, sjalottløk og hvitløk og stek det hele blankt med litt olje i ei gryte. Hakk de soltørkede tomatene i mindre biter og ha dem i gryta.
- Tøm vannet av byggrynene og tilsett dem i gryta. Ha i grovhakkede tomater, timian og grønnsakssalt. La det hele koke opp.
- Bland sammen vann og eplejuice. Tilsett litt sleiv for sleiv når vannet i risottoen er nesten absorbert.
- Når all væske er absorbert tilsettes smør, revet parmesan, paprika og spinat. Rør godt om. Ønsker du å pynte byggrynsrisottoen litt kan du holde tilbake litt revet parmesan og spinat og toppe med dette rett før servering.
Risotto er en utmerket god måte å bli kvitt rester av grønnsaker på. Og at restemiddagen blir minst like god som middagen restene stammer fra kan jo knappest sies å være noen ulempe. Risotto med byggryn er et sunt og godt alternativ til ris som jeg gjerne tyr til når jeg skal lage meg ekstra god restemat. Byggrynsrisottoen passer utmerket som middag, lunsj eller forrett, så her er det bare å sette i gang!
Legg igjen en kommentar