• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Torskecurry med kokosmelk

11. oktober 2015 By Mia Skriv en kommentar

Torskecurry med kokosmelk

-Gir 3 porsjoner

400 g torsk
15 g ingefær
0,5 chili
2 fedd hvitløk
1 løk
1,5 paprika
2 gulrøtter
3 ss rapsolje
150 g sukkererter
2 ts rød curry paste
1 boks kokosmelk
1 ss soyasaus
0,5 lime
1, 5 ss maisstivelse
3 porsjoner ris

  1. Tilbered ris som anvist på pakka.
  2. Finhakk ingefær, hvitløk og chili og grovhakk løk, paprika og gulrøtter.
  3. Fres det hele blankt i litt olje i panna, og tilsett så sukkererter. Vend inn curry paste og la det hele frese videre i et par minutter.
  4. Hell over kokosmelk, soyasaus, klem over lime og la det koke opp.
  5. Rør ut maisstivelse i litt vann og ha det i curryen. La det hele småputre til det har tyknet litt.
  6. Skjær torsk i store terninger og legg på toppen av curryen. Dekk til med lokk og la det trekke til torsken er er ferdig (til den lett kan deles i flak).
  7. Server curryen med ris.

En tidligere indisk kollega fortalte meg at han med stor suksess hadde lagd en god del indiske retter med de vanligste fiskeslagene man får kjøpt her i Norge. Fiskeglad som jeg er har også jeg begynt å lage en del retter inspirert av det store utland med fiskeslag som torsk, makrell og laks. Torsk har jeg brukt i flere retter med asiatisk vri, som i drømmekylling og i denne oppskrifta på torskecurry med kokosmelk. Og for meg som er så glad i matretter inspirert av det store utland, er dette en helt super kombinasjon!

Torskecurry med kokosmelk

Denne oppskrifta er skrevet som en del av mitt samarbeid med Helios

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Asiatisk, Fisk, Hyttemat

Forrige post: « Mat i Barcelona
Neste post: Sjokoladepletter med smarties »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat