-Gir 3 porsjoner
400 g torsk
15 g ingefær
0,5 chili
2 fedd hvitløk
1 løk
1,5 paprika
2 gulrøtter
3 ss rapsolje
150 g sukkererter
2 ts rød curry paste
1 boks kokosmelk
1 ss soyasaus
0,5 lime
1, 5 ss maisstivelse
3 porsjoner ris
- Tilbered ris som anvist på pakka.
- Finhakk ingefær, hvitløk og chili og grovhakk løk, paprika og gulrøtter.
- Fres det hele blankt i litt olje i panna, og tilsett så sukkererter. Vend inn curry paste og la det hele frese videre i et par minutter.
- Hell over kokosmelk, soyasaus, klem over lime og la det koke opp.
- Rør ut maisstivelse i litt vann og ha det i curryen. La det hele småputre til det har tyknet litt.
- Skjær torsk i store terninger og legg på toppen av curryen. Dekk til med lokk og la det trekke til torsken er er ferdig (til den lett kan deles i flak).
- Server curryen med ris.
En tidligere indisk kollega fortalte meg at han med stor suksess hadde lagd en god del indiske retter med de vanligste fiskeslagene man får kjøpt her i Norge. Fiskeglad som jeg er har også jeg begynt å lage en del retter inspirert av det store utland med fiskeslag som torsk, makrell og laks. Torsk har jeg brukt i flere retter med asiatisk vri, som i drømmekylling og i denne oppskrifta på torskecurry med kokosmelk. Og for meg som er så glad i matretter inspirert av det store utland, er dette en helt super kombinasjon!
Denne oppskrifta er skrevet som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar