• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Appelsinjuice med ingefær

12. juli 2015 By Mia Skriv en kommentar

AppelsinjuiceMedIngefær8  -gir 5 dl juice
1 kg appelsiner (tilsvarer omtrent 3 store appelsiner)
15 g ingefærrot
1 håndfull isbiter

NB! For å få juice av ingefær må du ha juicemaskin med kniv. Man kan også jukse ved å røre ut  ingefærpulver/ingefærte i litt vann og tilsette appelsinjuicen.

  1. Skrell appelsiner og ingefær og ha det hele i en juicemaskin.
  2. Server juicen med en håndfull isbiter.

AppelsinjuiceMedIngefær9

Appelsin betyr egentlig «kinesisk eple», og appelsintreet stammer fra Asia, men dyrkes nå i mange varme strøk. Appelsin er rik på C-vitamin og kan brukes i alt fra marmelade til supper.

Jeg å undersøke litt rundt bakgrunnen til de ingrediensene jeg bruker. Og en ting som stadig overrasker meg er hvor mye den botaniske definisjonen av frukt, bær og grønnsaker faktisk skiller seg fra det vi bruker i vår dagligtale. For meg henger frukt på trær, bær på busk og grønnsaker er «resten». Men denne artikkelen hos Opplysningskontoret for frukt og grønt (www.frukt.no) viser at sannheten er ganske mye mer kompleks enn vår daglige definisjon. Botanisk sett er frukt rett og slett noe alle planter har, og frukt kan igjen inndeles etter utseende i bær, steinfrukt, nøtter, og innkapslede frukter. Både bær og steinfrukt beskrives som kjøttfulle, men forskjellen er at steinfrukt har en steinhard kjerne og som regel bare ett frø. Bær derimot kan ha mange harde frø. Og dermed blir appelsin og eple et bær, og kirsebær ender opp som en steinfrukt. Artig lesning, men jeg tror jeg skal holde meg til dagligtalen når jeg handler i butikken!

AppelsinjuiceMedIngefær10

Filed Under: Drikke, Kald drikke, Oppskrifter

Forrige post: « Appelsinsorbet
Neste post: Tips til piknikkurven »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat