Oppskrift på appelsinsorbet
Appelsinsorbet er friskt og godt på smak og passer utmerket som en lett dessert.
Ingredienser
-gir 3 porsjoner
3 dl nypresset appelsinjuice
4 ss dl vann
50 g rørsukker
3ss cointreu
TIPS! Kjøp appelsinjucie som ikke er fra konsentrat eller press selv. En stor appelsin kan gi omtrent 1 dl om du får presset ut det meste av saften.
Fremgangsmåte
- Press saft fra appelsinene.
- Kok opp vann og sukker og rør om til alt sukkeret er løst opp. La sukkerlaken kjøles noe ned.
- Bland sammen appelsinjuice, sukkerlake og cointreu og frys ned under omrøring.
Appelsinorbet er friskt og godt på smak og passer utmerket som en lett dessert. Det meste av frukt og bær passer godt som hovedingrediens i en sorbet, men mengden sukker kan med fordel tilpasses den frukten eller bærne man bruker. Frukter og bær som lett lar seg blende (mango, de fleste bær, melon osv.) kan kjøres i blenderen før det blandes med sukkerlake.
Legg igjen en kommentar