• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Butter chicken

7. juni 2015 By Mia 1 kommentar

Butter chicken

Oppskrift på butter chicken

Butter chicken eller smørkylling er opprinnelig en indisk rett. Retten er rik på smak, men kan lages i både sterk og mild variant.

Ingredienser

-gir 2 porsjoner

Marinert kylling:
450 g kylling
2 ss sitronsaft
2 fedd hvitløk
0,5 ss garam masala
0,5 ts salt

Saus:
1 løk
1 paprika
1 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
1 ss garam masala
1 ts paprikapulver
0,25 ts kayennepepper
0,25 ts kanel
0,5 ts salt
1 boks tomater
1,5 dl matfløte
15 g smør

2 porsjoner ris
2 naanbrød

TIPS! Denne oppskrifta inneholder mye saus i forhold til kylling fordi jeg liker godt med saus til ris og naanbrød. Ønsker du å servere retten uten dette tilbehøret kan du med fordel øke kyllingmengden noe.

Fremgangsmåte

  1. Tilbered risen som anvist på pakka.
  2. Finhakk hvitløk og del kyllingen i større biter. Bland alle ingrediensene i marinaden sammen og la kyllingen marineres. Retten blir best om kyllingen marineres natta over, men er tida knapp kan den stå på kjøkkenbenken i marinaden mens resten lages.
  3. Hakk løk, paprika og hvitløk i grove biter og stek det i litt olje i ei gryte. Tilsett så krydderet og la det hele frese videre i omlag et minutt. Ønsker du en mild rett, kan mengden kajennepepper justeres.
  4. Tilsett tomatboksen og fløte og la det hele småkoke i 5 minutters tid. Miks sausen sammen med en stavmikser eller blender. Smak eventuelt til med litt ekstra kajennepepper.
  5. Ha kyllingen i gryta og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt (omtrent 10 minutter). Rør inn smør rett før servering.
  6. Server butter chicken med ris og naanbrød. Topp gjerne med litt persille eller koriander som pynt.

Butter chicken

Butter chicken eller smørkylling er opprinnelig en indisk rett som visst nok skal stamme fra en bestemt restaurant i Punjabområdet. Min butter chicken er nok hakket enklere og midlere på smak enn originalen, men det er ikke lett for en nordmann å holde følge med det indiske kjøkken når det kommer til mengden krydder. Kombinasjonen av krydder derimot, den følger jeg mer enn gjerne med på!

Butter chicken

Filed Under: Kylling, Middag, Oppskrifter Tagged With: Asiatisk, Gryter, Rask middag

Forrige post: « Pinneis av forskjellig slag
Neste post: Spinatpesto med valnøtter »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Golnaz

    2. mai 2019 ved 21:56

    Elsker denne oppskriften!!! Takk

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat