• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Spinatpesto med valnøtter

8. juni 2015 By Mia 2 kommentarer

Spinatpesto med valnøtter

Server gjerne spinatpesto med valnøtter som tilbehør til tapasbordet.

Oppskrift på spinatpesto med valnøtter

Ingredienser

150 g spinat
50 g valnøtter
2 fedd hvitløk
60 g parmesan
0,5 lime
1,5 dl nøytral olje
0,5 ts grønnsakssalt
0,25 ts pepper

 

TIPS! Passer godt til ovnsbakt laks og tapas.

Fremgangsmåte

  1. Rens spinaten godt, grovhakk hvitløk, valnøtter og parmesan.
  2. Ha det hele i en kjøkkenmaskin eller miks med stavmikser.
  3. Klem over limesaft og rør inn oljen. Smak til med salt og pepper.

Spinatpesto med valnøtter

Når man har en matblogg blir det fort til at man har ganske mye forskjellig i kjøleskapet. Kanskje tester jeg ut en smoothie med en håndfull spinat den ene uka, og bruker litt spinat i en salat den andre uka. Det hadde jo i utgangspunktet vært en fin kombinasjon, ettersom spinat gjerne kommer ganske store forpakninger. Problemene oppstår derimot når kjøleskapet er så fullt at man totalt mister oversikten og plutselig står med to nesten fulle spinatforpakninger som helst burde brukes opp ganske raskt. Ettersom jeg forsøker å kaste så lite mat som mulig gjelder det å være kreativ når denslags «uforutsette» hendelser oppstår. I dette tilfellet hadde jeg uansett planer om å lage pesto, og bestemte meg raskt for et nytt motto; «grønt er grønt». Etter en liten konfrontasjon med google fant jeg redninga på spinatproblemet mitt i overskrifta «Spinach walnut pesto». Dermed forsvant basilikum og pinjekjerner fra handlelista og pestotestinga var i gang!

Filed Under: Dipp og saus, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Smått og tilbehør, Tapas

Forrige post: « Butter chicken
Neste post: Bananis med sjokoladestrø »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Thale

    3. desember 2019 ved 15:36

    Hvor lenge holder denne seg? Tenker hvis man skal lage det å gi bort i julegave.

    Svar
    • Mia

      3. desember 2019 ved 21:12

      Holdbarheten på denne begrenses av holdbarheten på parmesanen. Hvis du bruker nyåpnet parmesan og har det på en lufttett beholder skal den holde i over en uke. Kok gjerne beholderen på forhånd og sørg for at det er minst mulig luftrom i den når du fyller på med pesto. Vennlig hilsen Mia

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat