
Server gjerne spinatpesto med valnøtter som tilbehør til tapasbordet.
Oppskrift på spinatpesto med valnøtter
Ingredienser
150 g spinat
50 g valnøtter
2 fedd hvitløk
60 g parmesan
0,5 lime
1,5 dl nøytral olje
0,5 ts grønnsakssalt
0,25 ts pepper
TIPS! Passer godt til ovnsbakt laks og tapas.
Fremgangsmåte
- Rens spinaten godt, grovhakk hvitløk, valnøtter og parmesan.
- Ha det hele i en kjøkkenmaskin eller miks med stavmikser.
- Klem over limesaft og rør inn oljen. Smak til med salt og pepper.
Når man har en matblogg blir det fort til at man har ganske mye forskjellig i kjøleskapet. Kanskje tester jeg ut en smoothie med en håndfull spinat den ene uka, og bruker litt spinat i en salat den andre uka. Det hadde jo i utgangspunktet vært en fin kombinasjon, ettersom spinat gjerne kommer ganske store forpakninger. Problemene oppstår derimot når kjøleskapet er så fullt at man totalt mister oversikten og plutselig står med to nesten fulle spinatforpakninger som helst burde brukes opp ganske raskt. Ettersom jeg forsøker å kaste så lite mat som mulig gjelder det å være kreativ når denslags «uforutsette» hendelser oppstår. I dette tilfellet hadde jeg uansett planer om å lage pesto, og bestemte meg raskt for et nytt motto; «grønt er grønt». Etter en liten konfrontasjon med google fant jeg redninga på spinatproblemet mitt i overskrifta «Spinach walnut pesto». Dermed forsvant basilikum og pinjekjerner fra handlelista og pestotestinga var i gang!
Hvor lenge holder denne seg? Tenker hvis man skal lage det å gi bort i julegave.
Holdbarheten på denne begrenses av holdbarheten på parmesanen. Hvis du bruker nyåpnet parmesan og har det på en lufttett beholder skal den holde i over en uke. Kok gjerne beholderen på forhånd og sørg for at det er minst mulig luftrom i den når du fyller på med pesto. Vennlig hilsen Mia