Oppskrift på butter chicken
Butter chicken eller smørkylling er opprinnelig en indisk rett. Retten er rik på smak, men kan lages i både sterk og mild variant.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
Marinert kylling:
450 g kylling
2 ss sitronsaft
2 fedd hvitløk
0,5 ss garam masala
0,5 ts salt
Saus:
1 løk
1 paprika
1 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
1 ss garam masala
1 ts paprikapulver
0,25 ts kayennepepper
0,25 ts kanel
0,5 ts salt
1 boks tomater
1,5 dl matfløte
15 g smør
2 porsjoner ris
2 naanbrød
TIPS! Denne oppskrifta inneholder mye saus i forhold til kylling fordi jeg liker godt med saus til ris og naanbrød. Ønsker du å servere retten uten dette tilbehøret kan du med fordel øke kyllingmengden noe.
Fremgangsmåte
- Tilbered risen som anvist på pakka.
- Finhakk hvitløk og del kyllingen i større biter. Bland alle ingrediensene i marinaden sammen og la kyllingen marineres. Retten blir best om kyllingen marineres natta over, men er tida knapp kan den stå på kjøkkenbenken i marinaden mens resten lages.
- Hakk løk, paprika og hvitløk i grove biter og stek det i litt olje i ei gryte. Tilsett så krydderet og la det hele frese videre i omlag et minutt. Ønsker du en mild rett, kan mengden kajennepepper justeres.
- Tilsett tomatboksen og fløte og la det hele småkoke i 5 minutters tid. Miks sausen sammen med en stavmikser eller blender. Smak eventuelt til med litt ekstra kajennepepper.
- Ha kyllingen i gryta og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt (omtrent 10 minutter). Rør inn smør rett før servering.
- Server butter chicken med ris og naanbrød. Topp gjerne med litt persille eller koriander som pynt.
Butter chicken eller smørkylling er opprinnelig en indisk rett som visst nok skal stamme fra en bestemt restaurant i Punjabområdet. Min butter chicken er nok hakket enklere og midlere på smak enn originalen, men det er ikke lett for en nordmann å holde følge med det indiske kjøkken når det kommer til mengden krydder. Kombinasjonen av krydder derimot, den følger jeg mer enn gjerne med på!
Golnaz
Elsker denne oppskriften!!! Takk