• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Chai-sirup

29. januar 2015 By Mia 9 kommentarer

Chai-sirup
-gir omtrent 2 dl sirup
10 grønne kardemommekapsler
12 pepperkorn
3 kanelstenger
10 nellikspiker
2 stjerneanis
3 skiver ingefær
10 dl vann
1 dl sukker
1 dl brun farin

Del kardemommekapslene i to med en kniv og ha alle ingrediensene i ei gryte. Kok opp og la det hele reduseres til omtrent en femdel av utgangspunktet. Rør om i ny og ne og pass godt på når massen begynner å tykne for å unngå at det hele svir seg. Oppbevar chai-sirupen på lufttett flaske.

TIPS! For chai latte – kok opp melk (eventuelt 50% vann og 50% melk) og ha i ønsket mengde sort te og chai-sirup.

Chai-sirup

Chai betyr te på en rekke språk, men brukes gjerne om en krydret te med indisk preg. Jeg har fått chai servert hos en indisk kollega av meg. Da var flere typer krydder malt og blandet ut i melk med sukker og svart te. Jeg er i utgangspunktet ikke den som tilsetter melk og sukker i teen min, men denne søte teen passer utmerket som litt helgekos! Å knuse eller male krydderet i chai til pulver krev en del innsats. Jeg har derfor latt meg inspirere av bildene jeg har funnet av chai-sirup på nettet. Det hele må riktignok koke en god stund for at sirupen skal få nok smak, men man trenger ikke bidra så mye før sirupen begynner å bli tyktflytende.

Chai-sirup

Chai-sirup

 

Filed Under: Drikke, Oppskrifter, Sirup og te, Varm drikke Tagged With: Asiatisk, Jul, Påske

Forrige post: « Ostekakekjeks
Neste post: Ukemeny med supper »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Shanna

    29. januar 2015 ved 19:54

    Jeg er egentlig ikke så glad i Chai, men denne sirupen vil jeg prøve 🙂 Drikker flere kopper te hver dag, og da tenker jeg det skal bli godt med noe nytt 😀

    Svar
    • Mia

      1. februar 2015 ved 12:14

      Jeg er skikkelig chai-fan, Shanna. Men så er jeg veldig glad i godt krydret te også, så det har vel en sammenheng. Det fine med sirupen er at det er lett å smake til etter eget ønske! 😀

      Svar
      • Shanna

        1. februar 2015 ved 21:58

        Jeg skal lage denne i løpet av uken og så kan jeg gi tilbakemelding 😀 Har faktisk aldri tenkt på å lage noe slikt helt selv, så det er kanskje grunnen til at jeg ikke har vært så glad i chai i utgangspunktet? For oppskriften din ser kjempegod ut 🙂

        Svar
  2. Linda

    5. november 2018 ved 23:01

    Hvordan er holdbarheten?

    Svar
    • Mia

      6. november 2018 ved 17:16

      Holdbarheten er veldig avhengig av oppbevaring. Dersom du koker en flaske, fyller helt opp med varm chai-sirup og skrur på et tett lokk med én gang vil den holde veldig lenge. Med i det du først har åpnet beholderen vil du få en dårligere holdbarhet. Jeg pleier derfor å fylle på flere små, så jeg noen som blir stående uåpna. Dermed bruker jeg opp en åpna beholder iløpet av noken uker.

      Svar
  3. Ellinor Dahlberg

    14. november 2018 ved 12:01

    Chaien står å putrer nå deilig smak perfekte julegaver

    Svar
    • Mia

      14. november 2018 ved 21:56

      Så bra! Det er alltid kos med hjemmelagde julegaver 🙂

      Svar
  4. Elisabeth Hjelmervik Lofthus

    21. oktober 2019 ved 12:10

    Hei!
    Hvilken svart te anbefaler du sammen med denne chai sirupen?
    Er det for tidlig å lage sirupen nå dersom en skal gi den i julegave?

    Svar
    • Mia

      21. oktober 2019 ved 15:10

      Hei! Jeg har stort sett brukt en svart te som heter assam, men jeg synes det meste av svart te uten for mye smakstilsetning funker bra. Det er ikke for tidlig å lage den nå. Dersom du koker beholderen du skal ha det på, heller over væsken før den er kjølt ned og lukker beholderen (må være lufttett) før væsken er nedkjølt vil den holde seg lenge. Det er også lurt å finne beholdere som har akkurat ønsket størrelse for å unngå mye luft i beholderen.

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat