Oppskrift på cookies med tranebær og hvit sjokolade
Cookies med tranebær og hvit sjokolade blir en anelse seige inni, sprø på toppen og supergode på smak. Søtt og syrlig i skjønn forening rett og slett!
Ingredienser:
-gir omtrent 15 cookies
100 g mykt smør
2 egg
2,5 dl hvetemel (150 g)
1,5 dl rørsukker (130 g)
100 g hvit sjokolade
100 g tørkede tranebær
0,5 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukker
TIPS! Ønsker du at tranebærene skal bli godt synlige kan du drysse noen over toppene med cookiedeig rett før steking.
Fremgangsmåte:
- Visp rørsukker og smør godt sammen. Tilsett piskede egg, hvetemel, salt, bakepulver og vaniljesukker og rør det hele godt sammen.
- Grovhakk hvit sjokolade og vend inn både hvit sjokolade og tranebær i cookie-deigen.
- Legg små, runde topper på stekebrett og stek på 225 °C til cookiene har blitt gylne, i 10-12 minutter.
Tranebær tilhører lyngfamilien (i likhet med blant annet blåbær og tyttebær) og inneholder rikelig med vitaminer og mineraler. Bærene vokser vilt i Norge, men de man finner her til lands er både mindre og smaker litt annerledes enn den amerikanske varianten vi gjerne får kjøpt i butikken. Når det kommer til helse og sunnhet er vel dette det eneste positive som kan sies om cookies med tranebær og hvit sjokolade. Men utrolig gode er de i alle fall!
Legg igjen en kommentar