• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Daal med kokosmelk og mango chutney

12. juni 2016 By Mia Skriv en kommentar

Daal med kokosmelk og mango chutney

Daal med kokosmelk og mango chutney ser ekstra god ut om den toppes med litt koriander eller persille.

Oppskrift på daal med kokosmelk og mango chutney

Daal med kokosmelk og mango chutney inneholder en del ingredienser, men er lett å lage og den blir rik på gode smaker.

Ingredienser

– gir 2 porsjoner

Daal:
120 g røde linser
0,5 løk
2 fedd hvitløk
0,5 chili
5 g ingefær
1 ss rapsolje
1 ts grønnsakssalt
0,25 ts cayennepepper
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts paprikapulver
3 store tomater
3 dl vann
2 dl kokosmelk
0,5 lime

Tilbehør:
4 ss mango chutney
4 ss yoghurt naturell/kokoskrem
2 porsjoner ris
2 naanbrød

Tips! Topp gjerne med fersk koriander eller persille.

Fremgangsmåte

  1. Kok ris som anvist på pakken. Fortsett med daalen mens risen koker.
  2. Grovhakk tomater og legg dem til side.
  3. Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili og stek det hele blankt i litt olje. Tilsett krydder og tomater og stek videre i omlag ett minutt.
  4. Tilsett vann, kokosmelk og linser og kok opp.
  5. La det hele koke til linsene er møre, 15-20 minutter, og smak til med lime.
  6. Server daal med mango chutney, yoghurt, ris og naanbrød.

Daal med kokosmelk og mango chutney

Jeg slutter ikka å forundres av indiske herligheter. Ofte synes jeg at hovedingrediensene kan høres litt småkjedelige ut, men krydder og tilbehør forvandler det hele til en positiv overraskelse. Mengden krydder i denne daalen er riktignok redusert sammenlignet med en ekte indisk utgave, men her er det bare å justere mengden krydder etter smak og behag!

Daal med kokosmelk og mango chutney

Daal med kokosmelk og mango chutney

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Gryter, vegansk

Forrige post: « Frisk fruktsalat med rød quinoa
Neste post: Litt fakta om quinoa »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat