
Daal med kokosmelk og mango chutney ser ekstra god ut om den toppes med litt koriander eller persille.
Oppskrift på daal med kokosmelk og mango chutney
Daal med kokosmelk og mango chutney inneholder en del ingredienser, men er lett å lage og den blir rik på gode smaker.
Ingredienser
– gir 2 porsjoner
Daal:
120 g røde linser
0,5 løk
2 fedd hvitløk
0,5 chili
5 g ingefær
1 ss rapsolje
1 ts grønnsakssalt
0,25 ts cayennepepper
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts paprikapulver
3 store tomater
3 dl vann
2 dl kokosmelk
0,5 lime
Tilbehør:
4 ss mango chutney
4 ss yoghurt naturell/kokoskrem
2 porsjoner ris
2 naanbrød
Tips! Topp gjerne med fersk koriander eller persille.
Fremgangsmåte
- Kok ris som anvist på pakken. Fortsett med daalen mens risen koker.
- Grovhakk tomater og legg dem til side.
- Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili og stek det hele blankt i litt olje. Tilsett krydder og tomater og stek videre i omlag ett minutt.
- Tilsett vann, kokosmelk og linser og kok opp.
- La det hele koke til linsene er møre, 15-20 minutter, og smak til med lime.
- Server daal med mango chutney, yoghurt, ris og naanbrød.
Jeg slutter ikka å forundres av indiske herligheter. Ofte synes jeg at hovedingrediensene kan høres litt småkjedelige ut, men krydder og tilbehør forvandler det hele til en positiv overraskelse. Mengden krydder i denne daalen er riktignok redusert sammenlignet med en ekte indisk utgave, men her er det bare å justere mengden krydder etter smak og behag!
Legg igjen en kommentar