Oppskrift på daal med kokosmelk og mango chutney
Daal med kokosmelk og mango chutney inneholder en del ingredienser, men er lett å lage og den blir rik på gode smaker.
Ingredienser
– gir 2 porsjoner
Daal:
120 g røde linser
0,5 løk
2 fedd hvitløk
0,5 chili
5 g ingefær
1 ss rapsolje
1 ts grønnsakssalt
0,25 ts cayennepepper
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts paprikapulver
3 store tomater
3 dl vann
2 dl kokosmelk
0,5 lime
Tilbehør:
4 ss mango chutney
4 ss yoghurt naturell/kokoskrem
2 porsjoner ris
2 naanbrød
Tips! Topp gjerne med fersk koriander eller persille.
Fremgangsmåte
- Kok ris som anvist på pakken. Fortsett med daalen mens risen koker.
- Grovhakk tomater og legg dem til side.
- Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili og stek det hele blankt i litt olje. Tilsett krydder og tomater og stek videre i omlag ett minutt.
- Tilsett vann, kokosmelk og linser og kok opp.
- La det hele koke til linsene er møre, 15-20 minutter, og smak til med lime.
- Server daal med mango chutney, yoghurt, ris og naanbrød.
Jeg slutter ikka å forundres av indiske herligheter. Ofte synes jeg at hovedingrediensene kan høres litt småkjedelige ut, men krydder og tilbehør forvandler det hele til en positiv overraskelse. Mengden krydder i denne daalen er riktignok redusert sammenlignet med en ekte indisk utgave, men her er det bare å justere mengden krydder etter smak og behag!
Legg igjen en kommentar