Oppskrift på hjemmelagde energibarer med rosiner og kokos
Energibar med rosiner og kokos fungerer utmerket som et lite mellommåltid. De er supre etter en treningsøkt eller på tur, og er også lette å pakke med seg.
Ingredienser:
– gir rundt 10 energibarer
200 g 4-korn
4 ss honning
3 ss råsukker (kan erstattes av hvitt sukker)
75 g rosiner
75 g mandler
6 ss tørka kokosmasse
5 ss rapsolje
2 egg
Fremgangsmåte:
- Varm honningen litt om den er veldig hard. Bland egg, sukker, rapsolje og honning.
- Bland 4-korn, rosiner, grovhakka mandler og kokosmasse og vend det inn i det våte.
- Form avlange energibarer på et stekebett. Massen henger ikke noe særlig sammen, men kommer til å stivne under steking.
- Stek på 200 °C på over- og undervarme i 15-20 minutter. Husk at steketiden avhenger noe av størrelsen på energibaren.
Jeg har én veldig dårlig egenskap. Jeg skal ikke lyve og påstå at det er den eneste, men den er hakket mer fremtredende enn de andre i sin kategori. Jeg blir desperat hvis det går for lang tid mellom hver gang jeg får mat. Min bedre halvdel har spøkt med at man bør ha med seg en nødbanan for å komme levende ut av en utflukt med meg. Litt overdrevet riktignok, men heller ikke så langt fra sannheten som jeg kanskje skulle ønske. På jobben har jeg alltid en hel del nødmat. Skal man lete etter min pult i det åpne landskapet, er det bare å titte etter den pulten med mest tørrvarer. Jeg kan stille med havregrøt (med tilbehør, selvfølgelig), knekkebrød eller frokostblanding til en stakkars sjel som har glemt å handle inn overtidsmat.
Men skal en ut på tur eller reise er det ikke alltid like lett med havregrøt eller knekkebrød. En matpakke fungerer greit om turen ikke er for lang, men er virkelig ingen slager om den blir liggende varmt i for mange timer. Derfor har jeg lagt min elsk på energibarer. De er veldig lette å frakte og de utkonkurrerer gjerne en svart banan eller en tørr brødskive på smak – og etter et bitt eller to blir jeg utrolig mye lettere å ha med å gjøre!
Legg igjen en kommentar