Oppskrift på energibarer med banan og dadler
Energibarer med banan og dadler er lette å pakke med seg og utgjør et godt og næringsrikt mellommåltid når man er på farten.
Ingredienser
– gir 9 store barer
2 modne bananer
6 dl store havregryn
60 g dadler
60 g rosiner
60 g mandler
2 ss lønnesirup
Fremgangsmåte
- Mos bananene, fjern eventuelle steiner fra dadlene og grovhakk mandler og dadler.
- Bland så alle ingrediensene godt sammen.
- Dekk ei ildfast form med bakepapir og bre massen utover.
- Stek det hele på 175 °C i omtrent 35 minutter.
- Ta forma ut og skjær energibarer av ønsket størrelse før det hele kjøles ned. Oppbevar energibarene tørt og kjølig.
Jeg har nok nevnt det før – det å være sulten er ikke noe som fremmer hyggelige sider ved min personlighet. Når blodsukkeret faller blir jeg stadig mer ubrukelig og stadig mindre hyggelig. Det er rett og slett ingen god kombinasjon. Derfor er det veldig greit å ha med seg en liten «energiboost» når jeg vet det kan bli lenge mellom måltidene. Disse energibarene er lette å pakke med seg, og er en reddende engel for humøret på tur!
Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar