
Eplegløgg og småkaker
I førjulstida er det veldig hyggelig å kunne invitere venner og familie på litt julehygge. Man trenger ikke servere så mye for å skape julestemning i godt samvær – litt gløgg eller småkaker og julemusikk gjør gjerne susen! I fjor ble jeg servert eplegløgg, og det falt virkelig i smak. Jeg liker vanlig, butikkjøpt gløgg også, men jeg syns gjerne den blir litt i søteste laget. Eplegløggen jeg fikk i fjor var riktignok bortelagd, men i år har jeg prøvd meg på å lage den selv. Rundt juletider har jeg de nødvendige kryddrene i skapet uansett, så det det skal ikke store innsatsen til før eplegløggen står klar på bordet og kjøkkenet lukter herlig jul.
Oppskrift på eplegløgg
Med en kartong eplejuice i kjøleskapet og litt krydder i skapet er man på god vei til å skape litt julestemning i heimen.
Ingredienser
1 l eplejuice
3 kanelstenger
1 vaniljestang
0,5 ts malt nellik
1 skiver fersk ingefær
Rosiner og hakkede mandler som tilbehør
TIPS! Ønsker du en veldig søt gløgg/bruker en veldig sur eplejuice kan du tilsette litt sukker i tillegg til krydderet.
Fremgangsmåte
- Lag et snitt i vaniljestanga og bland alle ingrediensene i ei gryte.
- Gi blandinga et oppkok og la den småkoke i omtrent 20 minutter.
Legg igjen en kommentar