Oppskrift på ovnsbakt omelett med skogsopp
Denne omeletten passer utmerket om du har litt blandet skogsopp i fryseren, men blir også veldig god om du lager den med sjampinjong og aromasopp.
Ingredienser:
-Gir middag til 2 sultne
6 egg
2 dl melk
1 krm salt
1 krm pepper
250 g blandet sopp
1 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk
6 cherrytomater
2 vårløk
100 revet gulost
salt og pepper
Blandet salat til servering
Fremgangsmåte:
- Pisk eggene sammen og rør inn melk, salt og pepper. Hell det hele over i ei ildfast form og stek den på 225 °C til omeletten har begynt å stivne, omtrent 10- 15 minutter.
- Rens soppen og kutt den i mindre biter om den er stor. Hakk vårløk, finhakk hvitløk og del tomatene i to. Surr sopp, hvitløk og vårløk i litt olje i panna.
- Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.
- Fordel blandinga over omeletten og dekk til med revet ost og tomater. Stek omeletten videre i omtrent 10 minutter.
- Server omeletten med en enkel salat.
Nå som julestria snart setter i gang for alvor er det veldig greit å ha noen enkle middager som ikke minner det minste om julemat på lur. Jeg synes det finnes mye god julemat, men når man har vært på et julebord eller to, noen julemiddager med familien og i tillegg møter på julemat i kantina på jobben begynner min «julematkvote» å være nådd. Da er det godt med en velsmakende omelett som er lagd i en fei. Denne omeletten passer utmerket om man har litt frossen skogsopp i fryseren, men den blir også veldig god om man kjøper sopp fra butikken. Man finner faktisk frosne poser med blandet skogsopp i mange butikker om man vil avansere litt fra sjampinjong og aromasopp.
Elisabeth
Dette så godt ut 🙂 Må nok testes ut!
Mia
Og ekstra godt blir det om du har litt skogsopp i fryseren! 😀