-til to posjoner
2 stk løvbiff
1/2 løk
1 paprika
6 sjampinjonger
1/2 dl Revet ost
2 ss rømme
4-5 poteter
Olivenolje
Dill
Sitron
Skjær potetene i båter, legg dem på et stekebrett, pensle godt med olje og krydre med dill. Sett brettet inn i forvarmet ovn (225 °C) og stek til potetbåtene er gylne. Tin løvbiffene til de er nesten myke. Imens kuttes og stekes grønnsakene. På nedre halvdel av hver løvbiff legges en liten spiseskje med rømme, litt grønnsaker og revet ost. Mengden tilpasses størrelsen på løvbiffen – de skal kunne lukkes igjen. Brett den øvre delen av løvbiffen over grønnsakene. Kantene på løvbiffen klemmes så sammen. Løvbiffene stekes på hver side i panna til de er gjennomstekt. Dersom det er vanskelig å få kanten på løvbiffen stekt kan det hjelpe å bruke lokk i et minutt eller to. Klem litt sitronsaft over potetene før servering.
Første gang jeg hadde invitert en gutt på hjemmelagd middag lagde jeg denne retten. Vi hadde møttes noen ganger før, men ikke så veldig mange. Jeg var veldig spent, så jeg spurte min bonusmamma (som jeg har lært meg at det heter nå om dagen) om hva jeg skulle lage. Hun er nemlig kokk, og hadde selvfølgelig noen gode råd til en smånervøs og uerfaren tenåringskokk. Dermed hadde jeg skriblet denne oppskrifta ned på ei blokk og gikk i gang med matlaginga med godt mot.
Til tross for mine manglene kokkekunnskaper tror jeg resultatet ble veldig bra, og retten lages fremdeles i ny og ne. Noen få og små endringer har nok sneket seg inn med tiden kjenner jeg meg selv rett. Men gutten har forblitt den samme. Så det må jo love ganske bra!
Legg igjen en kommentar