
Gratinerte squashbåter med fetakrem pyntet med kruspersille
Selv om jeg forsøker å holde god styr på grønnsaksskuffen i kjøleskapet går det aldri helt feilfritt. Et par sjampinjonger som har gjemt seg i en krok eller restene fra en middag som kun trengte en halv paprika blir liggende. For å unngå at dette kastes samler jeg på retter man kan bruke restene i. Mitt eneste krav er at rettene blir så gode at man like gjerne kan gå å kjøpe alle ingrediensene for å lage retten uten å ha rester man har behov for å bruke opp. Og gratinerte squashbåter med fetakrem er nettopp en sånn rett. Og det er ikke noe i veien for å være kreativ om du har andre grønnsaker enn de som brukes i oppskrifta.
Oppskrift på gratinerte squashbåter med fetakrem
Gratinerte squashbåter med fetakrem er deilig på smak og retten ser så fin ut at den passer supert å servere til gjester. Retten er også én av mine restefavoritter – den kan nemlig fylles med akkurat det du måtte ønske!
Antall porsjoner: 2 porsjoner
Tidsforbruk: 30 – 40 minutter
Ingredienser:
Squashbåter:
1 squash
0,5 paprika
0,5 løk
4 sjampinjong
1 ss soyasaus
0,25 ts pepper
50 g gulost
3 ss rapsolje
Fetakrem:
1 dl crème fraîche
50 g fetaost
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1 skive sitron
2 porsjoner ris
Tips! Pynt gjerne med litt kruspersille om du har det liggende
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Del squash i to langs med den flateste delen. Er det allikevel vanskelig å få squashbitene til å ligge med skjæreflata opp kan du rette av litt i bunnen.
- Hul ut store groper i squashene. Pass på at du ikke huler ut helt inntil skallet, for da har squashen lett for å dette sammen under steking.
- Hakk squashens innhold, paprika og sjampinjong i mindre biter. Finhakk løk.
- Fres det hele i litt olje i stekepanna til løken er blank og sjampinjongen er gjennomstekt. Rør inn soyasaus og pepper.
- Fyll squashbåtene med det du har plass til av fyllet og dryss over revet ost.
- Stek på over- og undervarme til osten har fått farge, i omtrent 15-20 minutter.
- Kok ris som anvist på pakken.
- Bland sammen crème fraîche, fetaost og pepper. Smak til med salt og sitron.
- Server squashbåter med ris, fetakrem og resten av de stekte grønnsakene.
Legg igjen en kommentar