• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Gratinerte squashbåter med fetakrem

10. oktober 2019 By Mia Skriv en kommentar

Gratinerte squashbåter med fetakrem

Gratinerte squashbåter med fetakrem pyntet med kruspersille

Selv om jeg forsøker å holde god styr på grønnsaksskuffen i kjøleskapet går det aldri helt feilfritt. Et par sjampinjonger som har gjemt seg i en krok eller restene fra en middag som kun trengte en halv paprika blir liggende. For å unngå at dette kastes samler jeg på retter man kan bruke restene i. Mitt eneste krav er at rettene blir så gode at man like gjerne kan gå å kjøpe alle ingrediensene for å lage retten uten å ha rester man har behov for å bruke opp. Og gratinerte squashbåter med fetakrem er nettopp en sånn rett. Og det er ikke noe i veien for å være kreativ om du har andre grønnsaker enn de som brukes i oppskrifta.

Oppskrift på gratinerte squashbåter med fetakrem

Gratinerte squashbåter med fetakrem er deilig på smak og retten ser så fin ut at den passer supert å servere til gjester. Retten er også én av mine restefavoritter – den kan nemlig fylles med akkurat det du måtte ønske!

Antall porsjoner: 2 porsjoner
Tidsforbruk: 30 – 40 minutter

Ingredienser:

Squashbåter:
1 squash
0,5 paprika
0,5 løk
4 sjampinjong
1 ss soyasaus
0,25 ts pepper
50 g gulost
3 ss rapsolje

Fetakrem:
1 dl crème fraîche
50 g fetaost
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1 skive sitron

2 porsjoner ris

Tips! Pynt gjerne med litt kruspersille om du har det liggende

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Del squash i to langs med den flateste delen. Er det allikevel vanskelig å få squashbitene til å ligge med skjæreflata opp kan du rette av litt i bunnen.
  3. Hul ut store groper i squashene. Pass på at du ikke huler ut helt inntil skallet, for da har squashen lett for å dette sammen under steking.
  4. Hakk squashens innhold, paprika og sjampinjong i mindre biter. Finhakk løk.
  5. Fres det hele i litt olje i stekepanna til løken er blank og sjampinjongen er gjennomstekt. Rør inn soyasaus og pepper.
  6. Fyll squashbåtene med det du har plass til av fyllet og dryss over revet ost.
  7. Stek på over- og undervarme til osten har fått farge, i omtrent 15-20 minutter.
  8. Kok ris som anvist på pakken.
  9. Bland sammen crème fraîche, fetaost og pepper. Smak til med salt og sitron.
  10. Server squashbåter med ris, fetakrem og resten av de stekte grønnsakene.

 

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Vegetar

Forrige post: « Mias lille konfektskole: Del 3 – temperere sjokolade
Neste post: Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat