
Grillede maiskolber med syrlig fetakrem pynta med noen persilleblader
Oppskrift på grillede maiskolber med syrlig fetakrem
Grillede maiskolber med syrlig fetakrem passer perfekt som tilbehør til grillmaten eller servert som en snack.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
2 maiskolber
3 ss rapsolje
1 dl crème fraîche
50 g fetaost
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
0,1 sitron
Fremgangsmåte:
- Rens maiskolbene og pensle dem med rapsolje.
- Grill kolbene. Snu på dem når maiskornene begynner å bli mørke.
- Smuldre fetaosten og bland sammen crème fraîche, fetaost, urtesalt og pepper. Smak til med sitron.
- Server grillede maiskolber med fetakrem.
Grillede maiskolber har for meg vært en fest av salt og smør. Det blir knallgodt, og kommer fremdeles til å være noe jeg nyter fra tid til annen, men jeg må ærlig innrømme at jeg ble veldig fornøyd med dette alternativet. Fetakremen gir et godt og syrlig bidrag til den noe søte maisen. Rett og slett knallgodt!
Ønsker du å servere det hele på en litt stilig måte kan du brette ned bladene og knyte dem sammen bak maiskolben og grille det hele (som du ser av bildet mitt). Om dette blir mindre grisete enn vanlig, sier du? Nei, definitivt ikke. Mais er og blir grisete. Man må vel nesten se på det som noe av sjarmen ved å servere hele maiskolber.
Legg igjen en kommentar