Oppskrift på parmasalat med fiken, mozzarella og ristede pinjekjerner
Parmasalat med fiken, mozzarella og ristede pinjekjerner gir en herlig forrett, men kan også nytes som en lett lunsj.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
Salat:
2 fiken
4 skiver parmaskinke
100 g mozzarella, avrent
2 ss pinjekjerner
30 g babyleaf-salat
Dressing:
1 ss honning
2 ss olivenolje
1 ts balsamicoeddik
- Rist pinjekjerner til de får litt farge i ei varm og tørr panne.
- Rens salat, del fiken i fire og skjær mozzarella i skiver.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen.
- Dander salat, mozzarella, parmaskinke og fiken på fat. Dryss over pinjekjerner. Hell over dressing rett før servering.
Det ble faktisk unormalt mye arbeid med denne oppskrifta. Ikke fordi det tok lang tid å få oppskrifta til å falle i smak, men fordi jeg var innom en relativt stor andel av Oslos matbutikker før jeg fant ferske fiken. Men når jeg først har bestemt meg for noe, så gir jeg meg ikke med det første. Etter å ha vært innom alle de store dagligvarebutikkene i nærheten av Grünerløkka og etter å ha inkludert omtrent samtlige av Grønlands grønnsaksbutikker på en joggetur, kom heldigvis Mathallen meg til unnsetning. Godt var det at maten ble god etter alt dette strevet!
Legg igjen en kommentar