Bakgrunnen for denne oppskrifta var egentlig et ønske om å finne en god måte å bruke opp kokte restepoteter. Jeg har ikke vært så kreativ når det kommer til bruk av kokte poteter som blir til overs, så de har en tendens til å ende opp som potetmos hver gang. Så denne oppskrifta skulle altså være et alternativ. Men det hele ble rett og slett så godt at jeg må medgi at jeg har lagd disse potetene flere ganger uten å ha en eneste restepotet på lager. Det tar riktignok ikke så lang tid å koke småpotetene, så tidsmessig blir det ikke så store forskjellen. Og når jeg får noen små restepoteter – da vet jeg i alle fall at de kommer til å bli spist opp!
Oppskrift på heldigge småpoteter med hvitløk og parmesan
Heldigge småpoteter med hvitløk og parmesan er supre om du har noen kokte småpoteter liggende, men resultatet blir så bra at det er verdt å koke opp noen poteter om du ikke har noen liggende. Potetene er best varme, men det er også gode når de er kalde.
Ingredienser:
500 g små poteter
0,5 dl olivenolje
3 hvitløksfedd
0,25 ts pepper
0,1 sitron
30 g parmesan
1 ss maldonsalt
En neve kruspersille til pynt
Fremgangsmåte:
- Om ikke potetene er kokt – kok dem som anvist på pakka.
- Hell kokevannet av og legg potetene utover et bakepapirkledd stekebrett.
- Klem hver og én potet lett med en gaffel. Poteten skal knuses, men ikke klem så hardt at det blir småbiter. Resultatet blir like godt uansett, men det blir litt vanskeligere å servere.
- Finhakk hvitløk og bland hvitløk og sitronsaft med olivenolja.
- Hell olje over potetene, dryss over revet parmesan.
- Stek på 225 °C i ca. 15 minutter, til parmesanen har fått litt farge. Dryss over maldonsalt
- Pynt gjerne med litt kruspersille før servering
Legg igjen en kommentar