Jeg har en kollega som har ganske så mye spennende for seg på matfronten. Det pleier både å se lekkert ut og smake deilig. Og da jeg var på besøk for noen uker sida stilte hun med disse eplerosene. Ikke bare var de stilige, men de smakte helt supert med ei kule vaniljeis og salt karamellsaus til. Ønsker du å prøve deg på denne kombinasjonen, så finner du oppskrift på salt karamellsaus her.
Jeg må forøvrig medgi at mine første to roser så litt småvisne ut, men den tredje ble fin og flott. Det er egentlig ikke vanskelig, så man får fort kontroll på rullinga. Men lager du dem for første gang – kjøp ingredienser til et par ekstra så har du muligheten til å hente deg inn!
Oppskrift på bakte epleroser
Bakte epleroser passer utmerket både som pynt til annen dessert og som dessert i seg selv. Ekstra gode blir de med ei kule vaniljeis og karamellsaus til.
Ingredienser:
-gir 3 roser
1 plate butterdeig
1 ss sukker
2 ts kanel
2 epler
0,25 sitron
2 ss eplemost
1 ss melis
NB! Stekes i form (se beskrivelse i fremgangsmåten under)
Fremgangsmåte:
- Del eplene i to langs kjernen og skjær ut kjernen.
- Skjær eplene i veldig tynne skiver (halvmåner) fra toppen eller bunnen (dette gir minst variasjon i størrelsen på skivene), men ikke så tynt at skivene blir flisete. Du kan også gjøre det hele med en mandolin.
- Klem sitronsaft over eplene og gi dem en rask runde i mikrobølgeovnen. Hvor lenge de må stå avhenger av tykkelsen på skivene og mengden epler, men skivene skal bli myke.
- Dryss litt mel på en ren overflate og kjevle butterdeigsplata ut til et rektangel på 30 cm x 15 cm.
- Del rektangelet i tre lange strimler.
- Dryss over sukker og kanel og legg en rad med epleskiver oppå. Skallet skal stikke opp over butterdeigen (se bildet over).
- Smør en rad med eplemos over nedre del av eplene (den delen som skal dekkes av butterdeig) og brett andre halvdelen av butterdeigen over.
- Rull eplerosa sammen og sett den i en i en liten form. Forma skal sørge for at rosa holder seg sammen ved steking. Bruk gjerne små paiformer eller muffinsform med godt hold i.
- Fortsett til du har ønsket antall og stek dem så i forvarmet ovn 200 °C , over- og undervarme, i ca. 30 – 40 minutter. Følg med på toppen av eplene og dekk til med litt aluminiumsfolie om det begynner å bli svidd.
- Pynt med et melisdryss før servering.
Legg igjen en kommentar