Det skal ikke så mye til for å gjøre en helt vanlig brownie litt ekstra spennende. Både kremosttopping og kan lages klar mens brownien stekes. Og kombinasjonen av søtt, syrlig og salt på en gang er rett og slett vanskelig å motstå.
Oppskrift på brownies med stout, kremosttopping og salt karamellsaus
Ingredienser:
-gir ei lita langpanne
4 egg
300 g sukker
1 ts ekte vaniljesukker
200 g smør
100 g kokesjokolade
250 g siktet hvetemel
3 ss kakao
0,5 ts salt
2 dl stout
Kremosttopping:
300 g kremost naturell
60 g smør
60 g melis
Salt karamellsaus:
120 g sukker
1 dl kremfløte
50 g smør
0,5 ts salt
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og sjokolade og la det avkjøles noe. Rør inn temperert stout.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis og sikt forsiktig inn mel og kakao og tilsett bandinga av smør, sjokolade og stout i en tynn stråle mens du rører forsiktig om.
- Tøm brownie-røra over i ei lita langpanne (bakepapirkledd eller smurt). Stek lavt i ovnen på over- og undervarme, 175 °C i omtrent 20-25 minutter.
- Bland sammen temperert kremost og smør til kremosttoppinga og rør inn melis.
- Smelt sukker på middels til sterk varme i ei gryte til salt karamellsaus. Ikke rør om før sukkeret smelter og begynner å bli brunt, da har det lett for å svi seg. Varm opp til sukkeret har blitt til flytende og brun karamellsaus. Rør inn temperert fløte litt etter litt. Ha så i smøret klattvis. Kok opp og la det småkoke til karamellsausen tykner noe.
- Skjær avkjølt brownie i ruter og topp med kremosttopping. Server med salt karamellsaus.
Kari
Hvor lang tid i forveien kan alt lages? Det høres og ser bare SÅ godt ut!! Men kan jo ikke lage alt dette LIKE FØR det skal serveres…. Skjønner jeg må «dandere» det like før da..
Mia
Karamellsausen holder seg flere dager om den står kjølig i lufttett beholder. Brownien kan du helt fint lage dagen i forveien. Kremen kan også lages dagen i forveien, men jeg synes det er aller best om den er dagsfersk 😉
Kari
Strålende! Da satser jeg på denne! Du skal få respons etter at den er inntatt!! 🙂
Kari
Et spørsmål til: Er denne oppskriften nok til 10 personer?
Mia
Ja, det bør den være. Den er ganske mektig, så jeg tror ikke folk orker så veldig mange biter 🙂