Det er ny måned og dermed også en ny oppskriftsutfordring. Denne måneden er det Anita fra matbloggen Kvardagsmat som holder i stafettpinnen og temaet for denne utfordringen er julekrydder. Anita har en blogg som inneholder rikelig med fristende oppskrifter og fine bilder, så jeg kan absolutt anbefale deg å ta turen innom hennes matunivers!
Andre bidrag fra oppskriftsutfordingen finner du om du søker på #oppskriftsutfordringen på sosiale medier. For å gi deg noen smakebiter, lister jeg opp noen av mine favorittbidrag her:
- Therese fra My Nordic Kitchen lager alltid masse spennende, og denne gangen bidrar hun med en krydret gløgg som høres deilig ut.
- Julekrydrede karamelliserte pekannøtter fra Julia og magevennlig mat.
- Spennende milkshake fra Dellie Delicious.
Oppskrift på julekrydret rødkål
Det tar riktignok litt tid å lage rødkål fra bunnen av, men når man først er ferdig med finsnitting av kålen så krever ikke resten store innsatsen. Og med gode julekrydre får man en rødkål som smaker ekstra godt.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
750 g rødkål
2 epler
0,5 dl balsamicoeddik
1 dl rødvin
1 dl solbærsaft
6 tørkede aprikos
50 g smør (kan byttes ut med litt ribbefett)
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 kanelstang
2 stjerneanis
1 ts allehånde
Fremgangsmåte:
- Fjern kjernen av rødkålen og snitt resten i fine strimler. Fres rødkålen i ei gryte med en klatt av smøret til den synker noe sammen.
- Skrell og riv epler og hakk aprikos relativt fint.
- Ha resten av ingrediensene med unntak av smør i gryta med rødkålen.
- Kok alt opp under lokk, og la det koke i 1 time under lokk. Ta lokket av og la det hele koke videre i 30 minutter uten lokk.
- Når det er igjen rundt 10 minutter av koketida rører du inn smør eller ribbefett.
Legg igjen en kommentar