• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Julekrydret rødkål

6. desember 2016 By Mia Skriv en kommentar

Julekrydret rødkål

Julekrydret rødkål toppet med kruspersille og krydre

Det er ny måned og dermed også en ny oppskriftsutfordring. Denne måneden er det Anita fra matbloggen Kvardagsmat som holder i stafettpinnen og temaet for denne utfordringen er julekrydder. Anita har en blogg som inneholder rikelig med fristende oppskrifter og fine bilder, så jeg kan absolutt anbefale deg å ta turen innom hennes matunivers!

Andre bidrag fra oppskriftsutfordingen finner du om du søker på #oppskriftsutfordringen på sosiale medier. For å gi deg noen smakebiter, lister jeg opp noen av mine favorittbidrag her:

  • Therese fra My Nordic Kitchen lager alltid masse spennende, og denne gangen bidrar hun med en krydret gløgg som høres deilig ut.
  • Julekrydrede karamelliserte pekannøtter fra  Julia og magevennlig mat.
  • Spennende milkshake fra Dellie Delicious.

Oppskrift på julekrydret rødkål

Det tar riktignok litt tid å lage rødkål fra bunnen av, men når man først er ferdig med finsnitting av kålen så krever ikke resten store innsatsen. Og med gode julekrydre får man en rødkål som smaker ekstra godt.

Ingredienser:

-gir 4 porsjoner

750 g rødkål
2 epler
0,5 dl balsamicoeddik
1 dl rødvin
1 dl solbærsaft
6 tørkede aprikos
50 g smør (kan byttes ut med litt ribbefett)
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 kanelstang
2 stjerneanis
1 ts allehånde

Fremgangsmåte:

  1. Fjern kjernen av rødkålen og snitt resten i fine strimler. Fres rødkålen i ei gryte med en klatt av smøret til den synker noe sammen.
  2. Skrell og riv epler og hakk aprikos relativt fint.
  3. Ha resten av ingrediensene med unntak av smør i gryta med rødkålen.
  4. Kok alt opp under lokk, og la det koke i 1 time under lokk. Ta lokket av og la det hele koke videre i 30 minutter uten lokk.
  5. Når det er igjen rundt 10 minutter av koketida rører du inn smør eller ribbefett.

Julekrydret rødkål

Julekrydret rødkål

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tilbehør Tagged With: Jul

Forrige post: « Mine beste oppskrifter på konfekt og godteri
Neste post: Brownies med stout, kremosttopping og salt karamellsaus »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat