Oppskrift på hjemmelaget hvitløkssmør med urter
Med hjemmelaget hvitløkssmør med urter og en bakt potet har du et skikkelig velsmakende tilbehør!
Ingredienser
200 g smør
1 ss tørr persille
1 ts urtesalt
0,5 ts pepper
1 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
- Temperer smøret, grovhakk hvitløk og bland det hele sammen med en stavmikser.
- Form smøret til en pølse og rull det inn i et stykke bakepapir.
- Kjøl ned i kjøleskap og skjær så smøret opp i ringer med ønsket tykkelse.
Hvitløkssmør er obligatorisk når jeg lager meg bakepotet. Problemet med bakt potet er at det tar så lang tid. Det er ingen sak å lage dette hjemmelagde smøret i ventetiden! Men skulle jeg få det travelt med en bakepotet har jeg et av mammas triks på lager. Hun pleier å stikke noen dype hull i poteten med en gaffel og gir den litt tid i mikrobølgeovnen før hun pakker den inn i folie og legger den på grillen eller i ovnen. Og vips, så tar det ganske mye kortere tid å få en ferdigstekt bakepotet!
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar