
Server hjemmelaget hvitløkssmør med urter til grillmat, på bakt potet eller som tilbehør til godt brød på tapasbordet.
Oppskrift på hjemmelaget hvitløkssmør med urter
Med hjemmelaget hvitløkssmør med urter og en bakt potet har du et skikkelig velsmakende tilbehør!
Ingredienser
200 g smør
1 ss tørr persille
1 ts urtesalt
0,5 ts pepper
1 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
- Temperer smøret, grovhakk hvitløk og bland det hele sammen med en stavmikser.
- Form smøret til en pølse og rull det inn i et stykke bakepapir.
- Kjøl ned i kjøleskap og skjær så smøret opp i ringer med ønsket tykkelse.
Hvitløkssmør er obligatorisk når jeg lager meg bakepotet. Problemet med bakt potet er at det tar så lang tid. Det er ingen sak å lage dette hjemmelagde smøret i ventetiden! Men skulle jeg få det travelt med en bakepotet har jeg et av mammas triks på lager. Hun pleier å stikke noen dype hull i poteten med en gaffel og gir den litt tid i mikrobølgeovnen før hun pakker den inn i folie og legger den på grillen eller i ovnen. Og vips, så tar det ganske mye kortere tid å få en ferdigstekt bakepotet!
Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar