-gir 1 dl dipp
1 dl rømme
3 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
0,25 ts salt
TIPS! Både matyoghurt og rømme kan byttes ut med crème fraîche om du har det for hånden.
- Rens hvitløken og la oljen renne av de soltørkede tomatene.
- Ha det hele i en bolle og miks sammen med en stavmikser. Server til fisk, grillmat, rotgrønnsaker, potetgull eller det du måtte ønske.
Idéen til soltørka dipp fikk jeg av en tidligere kollega. I fjor sommer hadde hun med seg en dipp av crème fraiche, soltørka tomater og hvitløk til lunsj på jobb. Det er ikke første gang (og jeg vil tippe det er langt fra siste gang) jeg har sneket til meg en aldri så liten smaksprøve av en kollegas lunsj. Jeg må vel kanskje medgi at det kan virke litt sært å tigge til seg smaksprøver av andres lunsj, men det er utrolig hvor mange enkle og gode triks folk har på lager! Og denne dippen falt i smak umiddelbart. Etter denne smakstesten har jeg lagd min versjon av dippen til så mangt.Den har blitt servert til grillmat, ovnsbakt kylling, ovnsbakt laks, rotgrønnsaker og som dipp til potetgull.
Legg igjen en kommentar