60 g fersk ingefær
150 g sukker
1,5 lime
1 dl vann
1,5 l kullsyrevann
- Rens ingefæren og skjær den i tynne skiver.
- Ha vann, ingefærskiver, sukker og limesaft i ei gryte. Kok opp og la det småkoke i omlag 20 minutter.
- Sil ut ingefærskivene fra sirupen og la den kjøles noe ned.
- Smak til kullsyrevann med sirupen.
Brus er noe jeg sjelden drikker. Jeg er glad i kullsyrevann, men jeg drikker så godt som aldri vann med smak. Dette er langt fra noe sunnhetstiltak, men kommer rett og slett av at jeg ikke synes brus smaker spesielt godt. Men skal jeg velge meg ut en brus jeg fra tid til annen synes kan være godt å drikke, må det være ingefærbrus. Sirup til lime- og ingefærsoda kan man lage selv, og det er bare å tilsette ønsket mengde kullsyrevann!
Legg igjen en kommentar