Oppskrift på fine urtebaguetter
Fine urtebaguetter passer til grillmat, til supper, som tilbehør til tapas eller med en god ost på toppen.
Ingredienser
– gir 2 baguetter
8,5 dl hvetemel
3,5 dl vann
0,5 pk gjær
2 ss olje
0,5 ts salt
500 g revet ost
1 ts tørka rosmarin
1 ts tørka timian
1 ss maldonsalt
Fremgangsmåte
- Løs opp gjæren i vann og olje og bland det sammen med hvetemel og salt. Elt godt og la deigen heve til dobbelt størrelse.
- Elt lett og trill ut to lange pølser. Kjevle pølsene flate og strø over krydder og ost på halve baguetten (hele lengderetningen, halve bredden). Trill sammen til ei pølse fra krydret side til ukrydret. Klem litt på skjøtene for å unngå at mye ost renner ut. Tvinn hver og en baguett lett og dryss litt mel over. La bagettene etterheve på et lunt sted i omtrent 30 minutter.
- Stek baguettene midt i ovnen, over- og undervarme, på 225 °C i 20-25 minutter.
For å få gode baguetter har jeg funnet ut at det er tålmodighet som gjelder. Som med all annen gjærbakst (med unntak av den eltefrie) er det viktig å elte godt og deretter la den heve til dobbelt størrelse. Hvor lang tid det tar før deigen når dobbelt størrelse avhenger av deigens ingredienser og omgivelsestemperatur. Har du dårlig tid vil jeg heller anbefale baking med bakepulver. En annen mulighet er å gjøre klar en eltefri deig dagen i forveien, men dette krever naturligvis litt planlegging.
Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios.
Legg igjen en kommentar