• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Fine urtebaguetter

15. mai 2015 By Mia Skriv en kommentar

Fine urtebaguetter

Oppskrift på fine urtebaguetter

Fine urtebaguetter passer til grillmat, til supper, som tilbehør til tapas eller med en god ost på toppen.

Ingredienser

– gir 2 baguetter

8,5 dl hvetemel
3,5 dl vann
0,5 pk gjær
2 ss olje
0,5 ts salt
500 g revet ost
1 ts tørka rosmarin
1 ts tørka timian
1 ss maldonsalt

Fremgangsmåte

  1. Løs opp gjæren i vann og olje og bland det sammen med hvetemel og salt. Elt godt og la deigen heve til dobbelt størrelse.
  2. Elt lett og trill ut to lange pølser. Kjevle pølsene flate og strø over krydder og ost på halve baguetten (hele lengderetningen, halve bredden). Trill sammen til ei pølse fra krydret side til ukrydret. Klem litt på skjøtene for å unngå at mye ost renner ut. Tvinn hver og en baguett lett og dryss litt mel over. La bagettene etterheve på et lunt sted i omtrent 30 minutter.
  3. Stek baguettene midt i ovnen, over- og undervarme, på 225 °C i 20-25 minutter.

Fine urtebaguetter

For å få gode baguetter har jeg funnet ut at det er tålmodighet som gjelder. Som med all annen gjærbakst (med unntak av den eltefrie) er det viktig å elte godt og deretter la den heve til dobbelt størrelse. Hvor lang tid det tar før deigen når dobbelt størrelse avhenger av deigens ingredienser og omgivelsestemperatur. Har du dårlig tid vil jeg heller anbefale baking med bakepulver. En annen mulighet er å gjøre klar en eltefri deig dagen i forveien, men dette krever naturligvis litt planlegging.

Fine urtebaguetter

Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios.

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Rundstykke og baguette, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: Brød

Forrige post: « Melkesjokolademousse med earl grey
Neste post: Lime- og ingefærsoda »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat