• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Fine urtebaguetter

15. mai 2015 By Mia Leave a Comment

Fine urtebaguetter

Oppskrift på fine urtebaguetter

Fine urtebaguetter passer til grillmat, til supper, som tilbehør til tapas eller med en god ost på toppen.

Ingredienser

– gir 2 baguetter

8,5 dl hvetemel
3,5 dl vann
0,5 pk gjær
2 ss olje
0,5 ts salt
500 g revet ost
1 ts tørka rosmarin
1 ts tørka timian
1 ss maldonsalt

Fremgangsmåte

  1. Løs opp gjæren i vann og olje og bland det sammen med hvetemel og salt. Elt godt og la deigen heve til dobbelt størrelse.
  2. Elt lett og trill ut to lange pølser. Kjevle pølsene flate og strø over krydder og ost på halve baguetten (hele lengderetningen, halve bredden). Trill sammen til ei pølse fra krydret side til ukrydret. Klem litt på skjøtene for å unngå at mye ost renner ut. Tvinn hver og en baguett lett og dryss litt mel over. La bagettene etterheve på et lunt sted i omtrent 30 minutter.
  3. Stek baguettene midt i ovnen, over- og undervarme, på 225 °C i 20-25 minutter.

Fine urtebaguetter

For å få gode baguetter har jeg funnet ut at det er tålmodighet som gjelder. Som med all annen gjærbakst (med unntak av den eltefrie) er det viktig å elte godt og deretter la den heve til dobbelt størrelse. Hvor lang tid det tar før deigen når dobbelt størrelse avhenger av deigens ingredienser og omgivelsestemperatur. Har du dårlig tid vil jeg heller anbefale baking med bakepulver. En annen mulighet er å gjøre klar en eltefri deig dagen i forveien, men dette krever naturligvis litt planlegging.

Fine urtebaguetter

Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios.

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Rundstykke og baguette, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: Brød

Previous Post: « Melkesjokolademousse med earl grey
Next Post: Lime- og ingefærsoda »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache
Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Konfekt
Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Vis flere innlegg

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd
Surdeigens kjemi
Surdeigsbase av rug dag 3
Sunt bananbrød

Vis flere innlegg

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing
Grove middagsvafler med ost og grønnsaker
Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater
Hjemmelaget ripsgele
Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg

Drikke

Sjokoladebombe
Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme