Oppskrift på hjemmelaget marsipanpinnsvin
Hjemmelagde marsipanfigurer, som dette marsipanpinnsvinet, passer utmerket som en liten gave til en marsipanelsker eller som premie for mandelfunn i grøten.
Ingredienser
-gir ett pinnsvin
200 g marsipan
30 mandler
4 hasselnøtter
TIPS! Se bildet under fremgangsmåten for lettere å forstå hvordan et hjemmelaget marsipanpinnsvin blir til!
Fremgangsmåte
- Rull marsipanklumpen til en litt avlang pølse. Form en spiss til nese i ene enden. Trill to små og runde kuler til ører.
- Del mandlene i to på tvers.
- Form ørene til små trekanter.
- Klem ned et søkk midt på ørene med en strikkepinne eller lignende og fest dem i enden av kroppen der den begynner å skråne til nese. Stikk hull til øyne.
- Dytt ned de halve mandlene godt ned i kroppen til pigger og fest en mandelspiss som snute ytterst på «nesetippen». Fest hasselnøtter som bein under kroppen.
Det er nok ingen tvil om at jeg synes det er litt artig å leke med maten. Og marsipanpinnsvin er et meget godt alternativ til den gode, gamle marsipangrisen synes nå jeg. Det passer utmerket som en liten gave, eller som erstatning for marsipangrisen til grøtens mandelvinner.
Legg igjen en kommentar