Okay, jeg har en innrømmelse å komme med når det kommer til ferske urter. Jeg er veldig glad i dem både når det kommer til smak og pynting av mat. Og jeg har kasta for mye. ALT for mye! Kjøper jeg en potte på butikken har den en tendens til å dø før jeg får brukt opp alt og planter jeg dem selv vokser de seg ofte store raskere enn jeg rekker å spise dem. Derfor har jeg begynt å tørke urter. Praktisk, deilig og ikke minst – mindre som går til spille. Det meste blir til urtesalt, rett og slett fordi jeg bruker så mye urtesalt i mine matretter.
Oppskrift på hjemmelaget urtesalt
Rester av urter kan tørkes og brukes i hjemmelaget urtesalt. I denne oppskrifta på urtesalt benyttes kun rosmarin og timian, men mye av urter passer, så ikke la deg begrense av det.
Antall porsjoner: –
Vanskelighetsgrad: Middels
Tidsforbruk: 2,5 timer
Ingredienser:
50 g rosmarin
50 g timian
100 g havsalt
1 fedd hvitløk
Fremgangsmåte:
- Skyll urter og fjern eventuelle harde stilker.
- Ha salt, hvitløk, rosmarin og timian i en kjøkkenmaskin og miks til det hele er en uniform masse.
- Bre urtesaltet utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 50 °C varmluft til det urtesaltet er helt tørt. Vend om noen ganger underveis. Hvor lang tid dette tar vil avhenge av mengden urtesalt man lager, men jeg pleier å regne rundt 2 timer.
- Dersom blandingen klumper seg mye sammen kan det hjelpe å kjøre den i kjøkkenmaskinen en ekstra gang.
- La urtesaltet kjøles ned og sjekk at det er helt tørt. Er det noe fuktighet igjen må det tørkes videre i stekeovnen.
- Hell urtesaltet over på lufttette glass.
Legg igjen en kommentar