• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget urtesalt

10. juni 2020 By Mia Skriv en kommentar

Hjemmelaget urtesalt

Okay, jeg har en innrømmelse å komme med når det kommer til ferske urter. Jeg er veldig glad i dem både når det kommer til smak og pynting av mat. Og jeg har kasta for mye. ALT for mye! Kjøper jeg en potte på butikken har den en tendens til å dø før jeg får brukt opp alt og planter jeg dem selv vokser de seg ofte store raskere enn jeg rekker å spise dem. Derfor har jeg begynt å tørke urter. Praktisk, deilig og ikke minst – mindre som går til spille. Det meste blir til urtesalt, rett og slett fordi jeg bruker så mye urtesalt i mine matretter.

Oppskrift på hjemmelaget urtesalt

Rester av urter kan tørkes og brukes i hjemmelaget urtesalt. I denne oppskrifta på urtesalt benyttes kun rosmarin og timian, men mye av urter passer, så ikke la deg begrense av det.

Antall porsjoner: –
Vanskelighetsgrad: Middels
Tidsforbruk: 2,5 timer

Ingredienser:

50 g rosmarin
50 g timian
100 g havsalt
1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte:

  1. Skyll urter og fjern eventuelle harde stilker.
  2. Ha salt, hvitløk, rosmarin og timian i en kjøkkenmaskin og miks til det hele er en uniform masse.
  3. Bre urtesaltet utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 50 °C varmluft til det urtesaltet er helt tørt. Vend om noen ganger underveis. Hvor lang tid dette tar vil avhenge av mengden urtesalt man lager, men jeg pleier å regne rundt 2 timer.
  4. Dersom blandingen klumper seg mye sammen kan det hjelpe å kjøre den i kjøkkenmaskinen en ekstra gang.
  5. La urtesaltet kjøles ned og sjekk at det er helt tørt. Er det noe fuktighet igjen må det tørkes videre i stekeovnen.
  6. Hell urtesaltet over på lufttette glass.

Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian

Filed Under: Smått og tilbehør, Tilbehør Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Neste post: Ukemeny med lette sommermiddager »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat