Jeg er veldig glad i å teste ut mat fra forskjellige verdenshjørner. Når jeg er sulten får jeg ofte lyst på noe nytt og spennende, og jeg begynner å lete rundt. Problemet med endel av de knallgode internasjonale rettene er det at de krever endel forberedelse. Da jeg skulle lage tikka masala bestemte jeg meg for å prøve meg på en variant gikk raskt unna. De fleste oppskriftene jeg fant på nettet inneholdt to trinn. Først en runde med marinering for så å steke det hele i en saus. Det er selvfølgelig en grunn til at det gjøres på denne måten – det blir både saftig og godt. Derfor måtte jeg prøve et par ganger før min hurtigløsning ble bra. Men etter litt prøving og feiling vil jeg absolutt kalle det en suksess.
Oppskrift på hurtig tikka masala
– til to personer, men øk gjerne noe om minst en er veldig storspist
300 g kyllingfilet
4 vårløk
1,5 paprika
Saus/marinade:
3 dl yoghurt naturell, helst fast
1 ss revet ingefær
3 ts garam masala
2 hvitløksfedd
3 ss tomatpuré
1 ts paprikapulver
1 ss sitronsaft
Salt, pepper og chilipulver
Ris til servering
TIPS! Er du veldig glad i koriander, setter det en ekstra spiss på retten om den serveres med litt friske korianderblader. Man kan også putte litt koriander i marinaden.
- Finhakk hvitløk, riv ingefær og bland alle ingrediensene i sausen sammen. Smak til med salt, pepper og chilipulver. Jeg er gjerne litt raus med chilipulveret ettersom smaken blir litt mildere når det hele blandes sammen med kylling og grønt.
- Del kyllingen i terninger og bland den i yoghurtblandinga. Har du godt med tid kan du gjerne la den marinere litt. Det kan ligge over natta i kjøleskap, eller stå en time på benken. Har du ikke tid, er det bare å hoppe over hele marineringa – det blir fremdeles veldig godt!
- Kutt grønnsaker og legg det i ei ildfast form. Fordel kyllingbitene over og få med alt av yoghurtblandinga. Forvarm ovnen til 200 °C grader og stek i ca. 20-25 minutter (eller til kyllingen er gjennomstekt). Serveres med ris.
Legg igjen en kommentar