• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hurtigtikka

6. april 2014 By Mia Skriv en kommentar

Hurtigtikka

 

Jeg er veldig glad i å teste ut mat fra forskjellige verdenshjørner. Når jeg er sulten får jeg ofte lyst på noe nytt og spennende, og jeg begynner å lete rundt. Problemet med endel av de knallgode internasjonale rettene er det at de krever endel forberedelse. Da jeg skulle lage tikka masala bestemte jeg meg for å prøve meg på en variant gikk raskt unna. De fleste oppskriftene jeg fant på nettet inneholdt to trinn. Først en runde med marinering for så å steke det hele i en saus. Det er selvfølgelig en grunn til at det gjøres på denne måten – det blir både saftig og godt. Derfor måtte jeg prøve et par ganger før min hurtigløsning ble bra. Men etter litt prøving og feiling vil jeg absolutt kalle det en suksess.

Oppskrift på hurtig tikka masala

– til to personer, men øk gjerne noe om minst en er veldig storspist

300 g kyllingfilet
4 vårløk
1,5 paprika

Saus/marinade:
3 dl yoghurt naturell, helst fast
1 ss revet ingefær
3 ts garam masala
2 hvitløksfedd
3 ss tomatpuré
1 ts paprikapulver
1 ss sitronsaft
Salt, pepper og chilipulver

Ris til servering

TIPS! Er du veldig glad i koriander, setter det en ekstra spiss på retten om den serveres med litt friske korianderblader. Man kan også putte litt koriander i marinaden.

  1. Finhakk hvitløk, riv ingefær og bland alle ingrediensene i sausen sammen. Smak til med salt, pepper og chilipulver. Jeg er gjerne litt raus med chilipulveret ettersom smaken blir litt mildere når det hele blandes sammen med kylling og grønt.
  2. Del kyllingen i terninger og bland den i yoghurtblandinga. Har du godt med tid kan du gjerne la den marinere litt. Det kan ligge over natta i kjøleskap, eller stå en time på benken. Har du ikke tid, er det bare å hoppe over hele marineringa – det blir fremdeles veldig godt!
  3. Kutt grønnsaker og legg det i ei ildfast form. Fordel kyllingbitene over og få med alt av yoghurtblandinga. Forvarm ovnen til 200 °C grader og stek i ca. 20-25 minutter (eller til kyllingen er gjennomstekt). Serveres med ris.

 

Filed Under: Kylling, Middag, Oppskrifter Tagged With: Asiatisk, Gryter, Kjøtt, Rask middag

Forrige post: « Pina Colada smoothie
Neste post: Snurrer med marsipan og mørk sjokolade »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat