-gir ei kake som er omtrent 25 cm i diameter
Kakedeig:
3 dl kulturmelk
175 g smør
270 g sukker
2 egg
300 g siktet hvetemel
2 ts ekte vaniljesukker
1 ss bakepulver
0,5 ts salt
Fyll og topping:
110 g sukker
3 ts kanel
40 g mandler
Temperer smøret og kulturmelk og rør smør, sukker, egg og kulturmelk godt sammen. Sikt i mel, vaniljesukker, salt og bakepulver under omrøring. Bland sukker og kanel sammen og grovhakk mandlene. Smør en sirkulær kakeform (omtrent 22-25 cm i diameter) godt og tilsett halvparten av kakedeigen. Dryss over halvparten av blandinga av sukker og kanel, og fordel resten av kakedeigen over. Dryss resterende sukker og kanel over og dryss de grovhakkede mandlene på toppen. Stek kaka lavt i ovnen på 175 °C til kaka er gjennomstekt, omtrent 1 time.
Har jeg litt dårlig tid (og, ja, jeg er ganske god til å planlegge litt for mange gjøremål på en gang) er avansert gjær- og kakebakst en mare for min del. Da må pirking og pynting byttes ut med enkle og greie løsninger. Kanelkake med mandelstrø er enkel å lage og den blir veldig saftig og god. skal riktignok stekes i omtrent en time, men det er ikke behov for pynting og flikking i etterkant. Derfor kan denne kaka lett kombineres med rydding, vasking eller annen matlagning. Hvilket er veldig praktisk for en litt for optimistisk planlegger som meg selv. Og en annen viktig egenskap ved kaka – den blir veldig saftig og god!
Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar